Επιχειρήσεις

Έκλεισε η συμφωνία MIG - CVC για την πώληση της Vivartia - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Έκλεισε η συμφωνία MIG - CVC για την πώληση της Vivartia - Επιβεβαίωση ΒΝ
Η MIG ανακοίνωσε, επίσης, την κατ’ αρχήν συμφωνία με την Τρ. Πειραιώς, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με μειωμένο επιτόκιο 3%
Την αποδοχή της πρότασης των επενδυτικών κεφαλαίων της CVC Capital Partners, για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη Vivartia ανακοίνωσε η Marfin Investment Group.
Η MIG ανακοίνωσε, επίσης, την κατ’ αρχήν συμφωνία με την Τρ. Πειραιώς, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με μειωμένο επιτόκιο 3% (από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται).
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σε σημερινή, 1 Δεκεμβρίου 2020, έκτακτη συνεδρίαση αξιολόγησε την δεσμευτική προσφορά των επενδυτικών κεφαλαίων της CVC Capital Partners, για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη Vivartia, επιβεβαιώνοντας πλήρως το bankingnews.gr (δείτε εδώ).
Αφού έλαβε υπόψιν την θετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου N.M. Rothschild & Sons Limited και επιπροσθέτως την έκθεση της Ernst & Young Business Advisory Solutions για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέντος τιμήματος, και συζήτησε αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας και τα λοιπά δεδομένα, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την προσφορά της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της VIVARTIA.
Υπενθυμίζεται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA ανέρχεται στο ποσό των €175.000.000, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA κυριότητος της MIG ανέρχεται στο ποσό των €161.135.640,74 και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.
Η αγοράστρια αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της VIVARTIA, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε €425 εκατ. περίπου ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρίας άνω των €600 εκατ.
Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MIG και την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.
Η MIG ανακοινώνει, περαιτέρω, την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την δανείστρια της ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3% (από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης