Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι θέσεις της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ ενόψει της κρίσιμης ΓΣ στις 27/1

Οι θέσεις της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ ενόψει της κρίσιμης ΓΣ στις 27/1
Τα επιχειρήματα των Ολλανδών της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

Η Ελλάκτωρ πλέον δεν θεωρείται αξιόπιστος ηγέτης της αγοράς, καθώς χάνει βασικά έργα, διαθέτει υψηλά επίπεδα δανεισμού και προβλήματα ρευστότητας, αναφέρει η Reggeborgh, σε παρουσίαση των προτάσεών της, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου 2021.
Τα επιχειρήματα της Reggeborgh επικεντρώνονται και σε τέσσερις δείκτες των οικονομικών αποτελεσμάτων της Eλλάκτωρ την τελευταία τετραετία.
Όπως αναφέρουν στην παρουσίαση, ενώ ο κύκλος εργασιών της Eλλάκτωρ ήταν 1,89 εκατ. ευρώ το 2017, περιορίστηκε σε 925 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο Οκτώβριος 2019 - Σεπτέμβριος 2020. Ταυτόχρονα τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν από 205 εκατ. ευρώ το 2017 σε 41 εκατ. ευρώ στο δωδεκάμηνο Οκτώβριος 2019 - Σεπτέμβριος 2020.
Σύμφωνα πάντα με την παρουσίαση, στόχος για το μέλλον είναι ο εξορθολογισμός του ισολογισμού και η δημιουργία οικονομικής σταθερότητας αλλά και ο επαναπροσδιορισμός της στόχευσης του ομίλου στην ανάπτυξη αξιοποιώντας και τα οφέλη των νέων πακέτων στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Τα μέλη του ΔΣ που πτροτείνει η Reggeborgh

Η Reggeborgh παρουσιάζει αναλυτικά και τα βιογραφικά των μελών που προτείνει για το νέο διοικητικό συμβούλιο.
Για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ προτείνεται ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης, ενώ για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου προτείνεται ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος.
Ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ προτείνεται ο μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Κονδύλης και ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Τούμπουρος και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου.

Διαβάστε τα επιχειρήματα της REGGEBORGH για την Ελλάκτωρ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης