Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Αγορές ιδίων έως 3 ευρώ, επέκταση σε ναυτιλία, real estate και… NPEs

Τεχνική Ολυμπιακή: Αγορές ιδίων έως 3 ευρώ, επέκταση σε ναυτιλία, real estate και… NPEs

Η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής στοχεύει στην εκμετάλλευση ευκαιριών στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τουριστικό τομέα και real estate

Σχετικά Άρθρα
Στη γενική συνέλευση της 26ης Φεβρουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις νέες δραστηριότητες της Τεχνικής Ολυμπιακής, μετά τη βελτίωση της ρευστότητας από την πώληση του Πόρτο Καρράς.

Σημειώνεται πως για το Πόρτο Καρράς αναμένεται το πόρισμα από τον ανεξάρτητο σύμβουλο στις 5 Μαρτίου 2021.
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη η γενική συνέλευση καλείται να εγκρίνει την επέκταση δραστηριοτήτων σε νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Οι νέες δραστηριότητες

Η Διοίκηση της εταιρείας προτείνει την δραστηριοποίηση του ομίλου, εντός και εκτός Ελλάδος, στον τουρισμό, στην «πράσινη» ενέργεια, στο Real Estate (Investment and / or Development) και στη ναυτιλία.
Λαμβάνοντας υπόψη την σημαντική συσσωρευμένη τεχνογνωσία που διαθέτει στην διαχείριση και λειτουργία τουριστικών συγκροτημάτων και μάλιστα πολλαπλών δραστηριοτήτων, τις ισχυρές συνεργασίες που είχε αναπτύξει με tour operators και με άλλους σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής αγοράς, όλα αυτά τα έτη, η διοίκηση προτείνει την επιδίωξη εξεύρεσης και εκμετάλλευσης επενδυτικών και αναπτυξιακών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, που θα επιτρέψουν στον όμιλο την επαναδραστηριοποίησή του σε αυτόν τον, γνωστό του, επιχειρηματικό τομέα.
Μετά την αξιολόγηση των θετικών προοπτικών που παρουσιάζονται στον τομέα της «πράσινης» ενέργειας, η Διοίκηση της Εταιρείας προτείνει την δραστηριοποίηση του Ομίλου στον τομέα αυτόν.
Στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της για την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου, στο τομέα αυτό θα επικεντρωθεί, στην εξέταση, αξιολόγηση και απόκτηση αδειών ή και ήδη αδειοδοτημένων φωτοβολταϊκών σταθμών (Φ/Β) και αδειοδοτημένων αιολικών πάρκων προκειμένου στην συνέχεια να προχωρήσει στην κατασκευή, ολοκλήρωση και σύνδεση αυτών.
Σημειώνεται ότι, δεν θα αποκλεισθεί η αξιολόγηση τυχόν άλλων επενδυτικών ευκαιριών που θα προκύψουν και θα αφορούν σε άλλες μορφές ανανεώσιμών πηγών ενέργειες (υδροηλεκτρική, από βιομάζα, κλπ.).
Για τον τομέα Real estate (investment and / or Development), προτείνεται o Όμιλος να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την αυξημένη ρευστότητα που διαθέτει και να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες στο χώρο των ακινήτων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να δημιουργήσει μακροπρόθεσμες ροές εσόδων ή/και ενδεχόμενες υπεραξίες από την ενδεχόμενη μελλοντική μεταπώληση του κάθε ακινήτου.

Η θυγατρική στην Κύπρο

Στα πλαίσια της απόκτησης υφιστάμενων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ο Όμιλος προχώρησε στην ίδρυση της εταιρείας PFC PREMIER FINANCE CORPORATION LTD με έδρα στην Κύπρο η οποία θα δραστηριοποιείται μέσω συμμετοχής που θα επιδιώξει σε ήδη αδειοδοτημένη εταιρεία στην Ελλάδα στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Επισημαίνεται ότι, το ενδιαφέρον του Ομίλου για την αγορά αυτή θα αφορά κυρίως τα underlying assets / collaterals.
Απώτερος στόχος με την ίδρυση της ανωτέρω εταιρείας, αποτελεί η εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών στην αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία θα συνδέονται με περιουσιακά στοιχεία ενδιαφέροντος του τουριστικού τομέα καθώς και του τομέα real estate.
Στον τομέα της ναυτιλίας, η Διοίκηση προτείνει ο όμιλος να δραστηριοποιηθεί κυρίως σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον και η επένδυση του και σε άλλους κλάδους της ναυτιλίας.
Για την δραστηριοποίηση του Ομίλου στον τομέα της ναυτιλίας, έχει ήδη συσταθεί η εγγονή εταιρεία T.O. SHIPPING LTD., με έδρα στην Κύπρο, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 100% από την εταιρεία T.O. INTERNATIONAL HOLDING LTD., θυγατρική εταιρεία σε ποσοστό 100% της Εταιρείας.
Στα πλαίσια του ανωτέρω, η εγγονή εταιρεία T.O SHIPPING LTD., θα συμμετέχει σε συνεργασία με άλλες εταιρείες / επενδυτές (equity partners), στην σύσταση εταιρειών οι οποίες στην συνέχεια θα αποκτούν συμμετοχή (πλειοψηφική ή/και μειοψηφική, άμεση ή/και έμμεση) σε νεοσύστατη πλοιοκτήτρια εταιρεία η οποία και θα προχωρά στην απόκτηση του κάθε πλοίου.
Στρατηγική επιλογή του Ομίλου στα πλαίσια της δραστηριοποίησης του στον τομέα της ναυτιλίας είναι να εκμεταλλευτεί τις τυχόν ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν στην απόκτηση πλοίων προκειμένου αυτή η απόκτηση να επιφέρει τη δημιουργία ικανοποιητικών προσόδων προς τον Όμιλο από την εκμετάλλευση του πλοίου και τις εκάστοτε συμφωνίες ναύλων σε συνδυασμό με ενδεχόμενη μελλοντική κερδοφόρα μεταπώλησή του.
Αναφορικά με έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών προτείνεται αγορά έως 10% του μετοχικού κεφαλαίου με εύρος τιμών από 0,50 ευρώ έως 3 ευρώ ανά μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης