Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κάποιοι στον Ελλάκτωρ συντηρούν την ένταση σκόπιμα – Η Reggeborgh θα κάνει δημόσια πρόταση ή θα φύγει

Κάποιοι στον Ελλάκτωρ συντηρούν την ένταση σκόπιμα – Η Reggeborgh θα κάνει δημόσια πρόταση ή θα φύγει
Η επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων θα αποδειχθεί αδιέξοδη, η αύξηση των 120,5 εκατ θα καταψηφιστεί και τότε ή Reggeborgh θα επιλέξει μεταξύ δημόσιας πρότασης ή αποχώρησης από την Ελλάδα.
Σχετικά Άρθρα

Οι ελληνικές τράπεζες παρακολουθούν τα δρώμενα στον Ελλάκτωρ και εκφράζουν την λύπη τους.
Θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι οι μέτοχοι μεταξύ τους δεν έχουν επιτύχει μια ελάχιστη επικοινωνία.
Μάλιστα όπως αναφέρει κορυφαίος τραπεζίτης ο Ελλάκτωρ θυμίζει αρένα και σαν κάποιοι να θέλουν την ένταση, το χάος για να αποκτήσει αξία και σημασία η παρουσία τους.
Κάποιοι τρέφονται από την ένταση και το χάος, για να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους αλλά όλα αυτά είναι εις βάρος των μετόχων και των εργαζομένων του Ελλάκτωρ.
Ο όμιλος χάνει διαγωνισμούς, απαξιώνεται… και αντί οι μέτοχοι να συμφωνήσουν για την αύξηση κεφαλαίου βάλλουν εκατέρωθεν.

Η Reggeborgh θα κάνει δημόσια πρόταση ή θα φύγει

Η Reggeborgh που ήρθε στην Ελλάδα, εκμεταλλεύτηκε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και αποχώρησε όχι ως επενδυτής αλλά ως πειρατής, επιχειρεί να αλώσει τον Ελλάκτωρ.
Οι ολλανδοί με την στάση τους, με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται την option του Μπόμπολα, όπως αντιμετώπισαν την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ.α. δείχνουν ότι είναι ευκαιριακοί όχι στρατηγικοί επενδυτές.
Ποιος θα πιστέψει την Reggeborgh όταν αποχώρησε, όπως αποχώρησε από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ;
Προσεχώς θα τεθεί ένα ξεκάθαρο δίλημμα για την Reggeborgh ή θα υποβάλλει δημόσια πρόταση, εάν είναι σοβαρός επενδυτής που πιστεύει την Ελλάδα ή θα αποχωρήσει πουλώντας – ρευστοποιώντας τις μετοχές.
Δεν νομίζουμε ότι έχει προσφέρει τίποτε στην ελληνική οικονομία η Reggeborgh.
Έκανε μια αρπαχτή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και θέλει να κάνει το ίδιο και με τον Ελλάκτωρ.
Αυτό θα διαφανεί γρήγορα, η επικείμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων θα αποδειχθεί αδιέξοδη, η αύξηση των 120,5 εκατ θα καταψηφιστεί και τότε ή Reggeborgh θα επιλέξει μεταξύ δημόσιας πρότασης ή αποχώρησης από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης