Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όμιλος Quest: Ο επιχειρηματίας που ξέρει να πουλά (Φέσσας) και η προοπτική αποχώρησης από ACS - Cardlink

Όμιλος Quest: Ο επιχειρηματίας που ξέρει να πουλά (Φέσσας) και η προοπτική αποχώρησης από ACS - Cardlink
Η στροφή σε χονδρικό εμπόριο, ΑΠΕ και το χαρτί του you.gr
Σχετικά Άρθρα

Το μυστικό της επιτυχίας ενός επιχειρηματία είναι να ξέρει να πουλά στο σωστό timing.
Και ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και επικεφαλής τoυ ομίλου Quest έχει αποδείξει ότι γνωρίζει την τέχνη της πώλησης στην περίπτωση της Q Telecom.
Και φαίνεται ότι σήμερα ήλθε η ώρα να κάνει μια ακόμα κίνηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της αποχώρησης από τις ταχυδρομικές Υπηρεσίες δηλαδή την ACS οι οποίες μάλιστα βρίσκονται στο pick τους ελέω κορωνοϊού αλλά και υπό προϋποθέσεις από την Cardlink όπου ο ανταγωνισμός έχει ενισχυθεί αλλά η κινητικότητα βρίσκεται στα ύψη επίσης λόγω κορωνοϊού.
Ήδη η Cardlink κλείδωσε πενταετή συμφωνία με τις τράπεζες ενώ η ACS πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις.
Η πρόσφατη κίνησή του να εισέλθει στη Δημητρίου ως στρατηγικός επενδυτής δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαία καθώς αργά και μεθοδικά μέσω του you.gr στήνει έναν όμιλο πωλήσεων με ευρεία γκάμα προϊόντων ο οποίος μπορεί να ανταγωνίζεται μεγάλους παίκτες όπως η Κωτσόβολος και η Media Markt.

Η στροφή

Η είσοδος Φέσσα στη Χονδρική προαναγέλει ουσιαστικά μια προσπάθεια καθετοποίησης και διεύρυνσης και των περιθωρίων κέρδους αλλά και της δυνατότητας να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις τους ισχυρούς παίκτες.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η απόκτηση της αντιπροσωπείας της Xiaomi αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό όπλο.
Με ρευστότητα και δυνατότητα άντλησης ρευστότητας 170 εκ ευρώ αλλά και ρευστοποίηση των θέσεων επενδύσεων στην ACS και την Cardlink ο όμιλος θα διαθέτει πλημμυρίδα ρευστότητας ώστε να καταστεί πρωταγωνιστής στο ηλεκτρονικό αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες τα επόμενα χρόνια λόγω και της κατεύθυνσης του Ταμείου Ανάκαμψης θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο.
Σε κάθε περίπτωση ο όμιλος Quest στα τέλη του 2021 θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει μετασχηματιστεί απαλλαγμένος από επενδύσεις που θα έχουν αποδώσει τα μέγιστα και ενισχύοντας νέα πεδία που θεωρείται ότι θα είναι αποδοτικά.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης