Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Vita FX συνεχίζει το πάρτι εξαπάτησης ανυποψίαστων επενδυτών - Τι συμβαίνει με Τράπεζα Πειραιώς και ΤτΕ;

Η Vita FX συνεχίζει το πάρτι εξαπάτησης ανυποψίαστων επενδυτών - Τι συμβαίνει με Τράπεζα Πειραιώς και ΤτΕ;

Οι καταγγελίες σε Interpol, FCA και η περιγραφή θύματος στο bankingnews που σοκάρει

Σχετικά Άρθρα

Το πάρτι εξαπάτησης ανυποψίαστων επενδυτών από τη Vita Fx, εταιρίας φάντασμα που αποκάλυψε το bankingnews (Πατήστε εδώ και εδώ να δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα) συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εκδώσει προειδοποίηση καθώς η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εμφανίζεται ανίκανη να κάνει το οτιδήποτε ουσιαστικό εδώ και πέντε μήνες ενώ την ίδια στιγμή λεφτά ταξιδεύουν προς εταιρίες φαντάσματα του εξωτερικού χωρίς να υπάρχει έλεγχος από τις τράπεζες αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η τράπεζα Πειραιώς

Είναι δε αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι με βάση τα στοιχεία καταγγελιών εξαπατηθέντων που έχει στην κατοχή του το bankingnews σημαντικού ύψους ποσά διακινούνται μέσω της Τράπεζας Πειραιώς προς εταιρίες του εξωτερικού χωρίς η Τράπεζα να έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εξαπατηθείς ζήτησε γίνει αντιλογισμός δύο μεταφορών χρημάτων μέσω της Τράπεζας, η τράπεζα τον χρέωσε 15 ευρώ ανά συναλλαγή προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες ενώ έλαβε για την πρώτη συναλλαγή απάντηση ότι ο λογαριασμός που μεταφέρθηκαν τα χρήματα έχει κλείσει και για την δεύτερη ότι ο αποδέκτης αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα.
Ωστόσο παρά τις οχλήσεις του πελάτη η τράπεζα αρνείται να απαντήσει εγγράφως στα αιτήματα.

Καταγγελίες σε Interpol - FCA

Την ίδια στιγμή η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει την προσφιλή τακτική να παραπέμπει σε κατά τόπους αστυνομικά τμήματα για υποβολή μηνύσεων !!! και πέραν τούτου ουδέν. Ωστόσο κάποιοι εκ των εξαπατηθέντων έχουν προχωρήσει σε υποβολή καταγγελιών προς την Interpol η οποία τους απαντήσει ότι εντός μηνός θα λάβουν απάντηση για τις ενέργειες που έγιναν.
Την ίδια στιγμή άλλοι πελάτες έχουν προσφύγει στο FCA την εποπτική αρχή των χρηματαγορών της Μεγάλης Βρετανίας η οποία τους πιστοποιεί ότι δεν η VitaFx δεν είναι εποπτευόμενη και δεν έχει άδεια πραγματοποίησης τέτοιων συναλλαγών και του καλεί να προσφύγουν στο Action Fraud τη μονάδα δηλαδή που διερευνά τις απάτες τέτοιου είδους.

Έτσι εξαπατούν τους ανυποψίαστους

Ενδεικτική του πως λειτουργεί η Vita Fx και τι ακριβώς συμβαίνει είναι η περιγραφή εξαπατηθέντα στο bankingnews.
«Από τη Vita FΧ Με πλησίασαν αρχές Νοεμβρίου του 2020.Κανονίστηκε ξενάγηση στη πλατφόρμα να δω τα οφέλη και ξεκίνησα με ένα αρχικό κεφάλαιο 300 ευρώ το οποίο κατέβαλα με χρήση της Χρεωστικής μου Κάρτας στη Πειραιώς. Ενας οικονομικός σύμβουλος ο Ιάσων Μασάλης επικοινωνούσε μαζί μου αρχικά μέσω viber no +3599416768 έως (8.1.21) και στη συνέχεια μέσω What up no: +447768715738 .Με έπεισε να επενδύσω σταδιακά στο πετρέλαιο πρώτα και μετά στο bitcoin, με κέρδη αρχικά και σημαντικές απώλειες στη συνέχεια.
Για να γυρίσει σε κέρδη ζήτησε επιπλέον χρήματα με ισόποση βοήθεια τηs vitafx. Σταδιακά και εως της 4/2/21 είχα καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ μέσω της Τράπεζας Πειραιώς και σε διαφορετικούς λογαριασμούς όπως TVN Finex , misterbit.com, Group Ltd., Futurus X OU, DS Trading SRLS, Pag. Fat 044-0601202, PECUNIA CARDS. Τις 14/2 ο λογαριασμός μου στην πλατφόρμα έδειχνε σημαντικά κέρδη και το συνολικό ποσό στο λογαριασμό μου έφτανε πλέον τα 55.000 ευρώ περίπου οπότε ζήτησα να πάρω πίσω τα χρήματα.
Ο σύμβουλος συμφώνησε και είπε ότι θα δώσει υψηλή προτεραιότητα έτσι ώστε το λογιστήριο να επισπεύσει την επιστροφή των χρημάτων και ότι ίσως ζητήσουν κάποια χρήματα για φόρο λόγω Brexit αφού τα χρήματα προορίζονται για χώρα της ΕΕ. Τις 16/2 τηλεφώνησαν από το λογιστήριο της vitafx, η Ευρυδίκη Παπά, υπεύθυνη του Ελληνικού τμήματος, ζήτησε για καταβολή φόρου 5.659 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταφορά. Κατέβαλα τα χρήματα και επιπλέον φόρο 3.350 ευρώ (10% επί του κεφαλαίου) στο λογαριασμό δικαιούχου ’Futurus X ou’ στην Αγγλία.
Οι ημέρες περνούσαν βασανιστικά, τα χρήματα δεν φαινόταν στο λογαριασμό μου.
Ρώτησα το σύμβουλο. Απάντησε ότι υπάρχει καθυστέρηση από τη Τράπεζα και έως τις 24/3 τα χρήματα θα είναι στη θέση τους. Το ίδιο ανέφερε και ο γραμματέας της Παπά μέσω telegram. Στις 22/3 υπέβαλα αίτημα ανάληψης από τη Πλατφόρμα της vitafx, η απάντηση που πήρα Αναντιστοιχία τύπου».
Ήταν ο εφιαλτικός επίλογος της απάτης και της κλοπής στις αποταμιεύσεις μου.Από τις 23/3 ο σύμβουλος πλέον δεν απαντά ενώ στις 24/3 η υπεύθυνη λογιστηρίου απάντησε μεσω telegram ότι λόγω ασθενείας αποχωρεί από την εταιρία και στέλνει το φάκελο μου στη κεντρική υπηρεσία όπου μπορώ να απευθυνθώ…
Μια ώρα αργότερα όλη η επικοινωνία μέσω telegram είχε σβηστεί».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης