Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος της εταιρείας Παυλίδης Μάρμαρα κατά το 2020

Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ο τζίρος της εταιρείας Παυλίδης Μάρμαρα κατά το 2020
Τζίρος άνω των 100 εκατ. το 2020 για την Παυλίδης Μάρμαρα

Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας «Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες» για το 2020, με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ, παρά τις αντίξοες διεθνώς συνθήκες λόγω πανδημίας και τη γενικότερη πτώση του κλάδου.
«Το 2020, αν και είναι συνυφασμένο με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσε όλη η ανθρωπότητα, με τις επιπτώσεις του Covid-19 να επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία μέχρι και σήμερα, για την Παυλίδης Μάρμαρα Γρανίτες αποτέλεσε ιδιαίτερα σημαντική και δημιουργική χρονιά, καθώς δεν απέκλινε από τον στρατηγικό σχεδιασμό της.
Παρά τη γενική πτώση του κλάδου, τις αντίξοες συνθήκες και τον περιορισμό των μετακινήσεων, δεδομένου ότι οι εξαγωγές του ομίλου αγγίζουν το 90% του κύκλου εργασιών, ο όμιλος φάνηκε έτοιμος να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες και σκοπέλους, προσαρμόζοντας άμεσα την εμπορική πολιτική του, αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία και καινοτόμες υπηρεσίες», υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του ομίλου, με έδρα τη Δράμα.
Παράλληλα, ο όμιλος ξεκίνησε δυναμικά το επενδυτικό του πλάνο για το 2020, ολοκληρώνοντας την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας «Dionyssomarble Bulgaria», με αποτέλεσμα να έχει στην κατοχή του 11 ενεργά λατομεία, πέντε εκ των οποίων αποτελούν πρότυπα μεγάλης παραγωγικότητας.
Με την παρούσα μάλιστα εξαγορά, επετεύχθη ο στρατηγικός στόχος της διοίκησης, κατά τον οποίο η Παυλίδης διαθέτει πλέον τις μεγαλύτερες λατομικές εκμεταλλεύσεις σε όλες τις γειτονικές χώρες.
Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ολοκληρώθηκε η κατασκευή αιολικού σταθμού, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον δήμο Σιδηροκάστρου, επένδυση συνολικού κόστους 42 εκατ. ευρώ μέρος του συνολικού πλάνου ανάπτυξης ΑΠΕ προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ.
Ειδικότερα ο αιολικός σταθμός αντιστοιχεί σε εγκατεστημένη ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 42 MW και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια υπολογίζεται ότι θα ηλεκτροδοτεί περίπου 40.000 σπίτια.
Το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παρούσας επένδυσης μεταφράζεται μέσω αριθμών ως μείωση εκπομπών CO2 κατά 125.000 ton. και διοξειδίου του θείου κατά 2.800 ton. ετησίως, με προφανή οφέλη για την εθνική μας οικονομία.
«Οι ενδείξεις από το πρώτο τρίμηνο του 2021, προμηνύουν αισιόδοξα μηνύματα τόσο για την οικονομία όσο και για την σταδιακή αποκατάσταση και σταθεροποίηση των αγορών.
Μάλιστα διαφαίνεται ομαλοποίηση της αγοράς της Ασίας, η οποία είναι ο κύριος αποδέκτης των προϊόντων του κλάδου, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες προοπτικές ανάπτυξης και σε άλλες αγορές, εφόσον δεν υπάρξει επίδραση νέων υγειονομικών ή γεωπολιτικών αλλαγών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης