Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αγωγή Greenhill: Aναστολή του δικαιώματος ψήφου της Reggeborgh στις Γ.Σ. της Ελλάκτωρ

Αγωγή Greenhill: Aναστολή του δικαιώματος ψήφου της Reggeborgh στις Γ.Σ. της Ελλάκτωρ
Στην πολυσέλιδη αγωγή που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών περιγράφονται όσα έχουν συμβεί στην τελευταία γενική συνέλευση μετόχων
Σχετικά Άρθρα
Την απαγόρευση άσκησης του δικαιώματος ψήφου της Reggeborgh αλλά και συγκεκριμένων μετόχων που συνεργάζονται μαζί της στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ζητά με αγωγή που κατατέθηκε χθες, η Greenhill Investments Limited.
Στην πολυσέλιδη αγωγή που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών περιγράφονται όσα έχουν συμβεί στην τελευταία γενική συνέλευση μετόχων με την επισήμανση ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν τέτοια και οδήγησαν στη συγκεκριμένη απαρτία και κυρίως στη συγκεκριμένη πλειοψηφία, επειδή δεν εφαρμόστηκαν ορθά η νομοθεσία και ειδικά οι διατάξεις του δικαίου τoυ ελεύθερου ανταγωνισμού. Αν είχαν εφαρμοστεί, επισημαίνεται, δεν θα είχε προκύψει το αποτέλεσμα που προέκυψε.

Τι προβλέπει η αγωγή

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, δεν έπρεπε να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ολλανδικής εταιρείας Reggeborgh Invest B.V., των κ.κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου και Άγγελου Γιόκαρη, καθώς επίσης και το ποσοστό 12,4% του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα, συνολικά δηλαδή δεν θα έπρεπε να είχε προσμετρηθεί τόσο το ποσοστό 14,794% της Reggeborgh Invest B.V. όσο και του κ Λεωνίδα Μπόμπολα ύψους 12,546% επί του μετοχικού κεφαλαίου, όσο και τα ποσοστά των παραπάνω φυσικών προσώπων τα οποία ανέρχονται γύρω στο 2%. Και μόνο το ποσοστό των δύο πρώτων αρκεί για να ανατραπεί η πλειοψηφία του 61,28% (διαφορά περίπου 23% έναντι της παραπάνω δήθεν μειοψηφικής θέσης μετόχων που τελικά δεν ήταν μειοψηφική).
Γιαυτό και ζητείται η απαγόρευση/αναστολή άσκησης του δικαιώματος ψήφου σε μέτοχο ΑΕ κατά τα ισχύοντα από το δίκαιο ελεύθερου ανταγωνισμού. Η αναστολή δικαιώματος ψήφου ισχύει στην περίπτωση κατά την οποία μία επιχείρηση αποκτά τον έλεγχο μίας άλλης επιχείρησης, δεν προβαίνει σε γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, και δεν λαμβάνει και την ειδική άδεια από αυτήν.

Επιβεβαιώνει η Ελλάκτωρ τα ασφαλιστικά μέτρα από την Greenhill

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Ελλάκτωρ κατέθεσε η μέτοχος Greenhill Investments Limited, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής.
Η Greenhill ζητά με την ένδικη αίτηση να ανασταλούν οι αποφάσεις της από 27.01.2021 Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ελλάκτωρ, με τις οποίες ανακλήθηκε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Eταιρίας και η προηγούμενη Επιτροπή Ελέγχου και εξελέγη το νυν Διοικητικό Συμβούλιο και η νυν Επιτροπή Ελέγχου αντιστοίχως, καθώς και την αναστολή της από 12.03.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την οποίαν αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν του από 25.02.2021 αιτήματος της μετόχου Greenhill Investments Limited.
Σημειώνεται ότι η εξ’ αναβολής συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Πέμπτη 22.04.2021.
Η Εταιρεία θεωρεί ότι η υπό κρίση αίτηση είναι νόμω και ουσία αβάσιμη.
Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 21.04.2021 και ώρα 12:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Κρυφή συμφωνία Reggeborgh με εγχώριους συνεργάτες για διάλυση του ομίλου

Την κρυφή συμφωνία των ολλανδών της Reggeborgh με τους εγχώριους συνεργάτες της για άλωση και στη συνέχεια διάλυση της Ελλάκτωρ, αποκαλύπτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill των εφοπλιστών Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη.
Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε στα δικαστήρια και εκτιμάται ότι θα εκδικαστεί το προσεχές δίμηνο, η Reggeborgh σε συνεργασία με συνεργαζόμενους μετόχους απέκτησαν παράνομα τον έλεγχο της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Συμφωνία Reggeborgh με Λεωνίδα Μπόμπολα

Πέτυχαν τον στόχο αυτό, σύμφωνα με την αγωγή επειδή υποσχέθηκαν διανομή «των ασημικών» του ομίλου και ήδη έχουν δρομολογήσει σχετικές διαδικασίες καθώς υπάρχει γραπτή συμφωνία της Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα στον οποίο πρόκειται να μεταβιβαστεί η θυγατρική Ηλέκτρωρ.
Στην αίτηση εκτός από τον Λ. Μπόμπολα, γίνεται αναφορά κασι σε άλλους «συνεργαζόμενους» μετόχους όπως οι Άγγελος Γιόκαρης και Χρήστος Παναγιωτόπουλος που έχει τοποθετηθεί στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΚΤΩΡ αλλά και μικρή κυπριακή τράπεζα λιβανέζικων συμφερόντων, η «Astrobank Public Company Limited».
Συγκεκριμένα ζητείται η ακύρωση των απόφασεων της Γενικής Συνέλευσης μετόχων που πραγματοποιήθηκε στις 27.1.2021 καθώς και οι μετέπειτα αποφάσεις του ΔΣ που εκλέχθηκε από την συγκεκριμένη γενική συνέλευση.
Παρουσιάζονται με συγκεκριμένα στοιχεία τα περιστατικά που δικαιολογούν την ακύρωση της γενικής συνέλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης