Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Περιστέρης με 32,8% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Μαρινάκης με 6% στην ΤΕΝΕΡΓ, η Greenhill με 31-40 εκατ στην ΑΜΚ του Ελλάκτωρ

Ο Περιστέρης με 32,8% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ο Μαρινάκης με 6% στην ΤΕΝΕΡΓ,  η Greenhill με 31-40 εκατ στην ΑΜΚ του Ελλάκτωρ
Η Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη που κατέχουν το 25,58% του Ελλάκτωρ θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ εισφέροντας 31 με 42 εκατ ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

Ο βασικός μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης θα ολοκληρώσει τις αγορές του αποκτώντας το 32,6% με 32,8% του ομίλου προσεχώς έχοντας καταβάλλει 185 εκατ στην Reggeborgh η οποία ίσως και την τρέχουσα εβδομάδα θα αποεπενδύσει από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Με την κίνηση αυτή ουσιαστικά θα ελέγχει τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την παράταιρη αποχώρηση των ολλανδών της Reggeborgh.
Ο Περιστέρης πήρε μικρό δανεισμό περίπου 32 με 35 εκατ ευρώ, έλαβε 85 εκατ από τον Μαρινάκη καθώς πούλησε μετοχές στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Να τονιστεί ότι ο Μαρινάκης, εφοπλιστής, επιχειρηματίας και εκδότης ελέγχει το 6% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και ο Γιώργος Περιστέρης μείωσε την συμμετοχή του στο 11%.

Τι θα κάνει η Greenhill στην ΑΜΚ του Ελλάκτωρ;

Η Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη που κατέχουν το 25,58% του Ελλάκτωρ θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ εισφέροντας 31 με 42 εκατ ευρώ.
Μάλιστα είναι διατεθειμένοι να καλύψουν και αδιάθετα δικαιώματα από την αύξηση.
«Θα μπορούσαν να φθάσουν και στο 35%» αναφέρουν ορισμένες πηγές.
Να σημειωθεί ότι όταν ένας επενδυτής αγοράζει μετοχές και το ποσοστό του ξεπερνάει το 33% από τα αδιάθετα δεν υποχρεούται σε δημόσια πρόταση.
Εν τω μεταξύ η Reggeborgh ελέγχει το 30% των μετοχών του Ελλάκτωρ άμεσα και έμμεσα χωρίς το ποσοστό του Λεωνίδα Μπόμπολα το 12,55%.
Προφανώς στις 10 Μαίου που λήγει η option του Λεωνίδα Μπόμπολα με την Reggeborgh ΔΕΝ θα εξασκηθεί και θα λήξει χωρίς να ανανεωθεί εκ νέου.
Συνολικά ελέγχει το 42% του Ελλάκτωρ.
Η επόμενη μάχη θα επικεντρωθεί στο ποιος θα πάρει τις περισσότερες αδιάθετες μετοχές της αύξησης κεφαλαίου και με βάση τον νόμο – αν και το διοικητικό συμβούλιο το αποφασίζει – ο μεγαλύτερος μέτοχος έχει προνομιακή μεταχείριση.
Επίσημα ο μεγαλύτερος άμεσος μέτοχος είναι η Greenhill στον Ελλάκτωρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης