Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΒΕ: Άλμα 330% στα καθαρά κέρδη του 2020

tags :
ΕΛΒΕ: Άλμα 330% στα καθαρά κέρδη του 2020
Iσχυρή άνοδο κατά 330,66% των μετά φόρων κερδών για τον όμιλο ΕΛΒΕ το 2020

Αύξηση των οικονομικών του μεγεθών σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο κατέγραψε ο όμιλος ΕΛΒΕ για την περίοδο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020.

Ο Όμιλος ΕΛΒΕ
για την οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2020 παρουσίασε:

αύξηση σε πωλήσεις κατά 22,13%, που ανήλθαν σε 33,95 εκατ. ευρώ, 
σημαντική αύξηση EBITDA (71,95%) και προ φόρων κερδών (164,84%)
και ισχυρή άνοδο κατά 330,66% των μετά φόρων κερδών.

Η Εταιρεία ΕΛΒΕ για την οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2020 παρουσίασε:

αύξηση σε πωλήσεις κατά 146,70%, που ανήλθαν σε 15,35 εκατ. ευρώ
σημαντική αύξηση EBITDA (103,90%) και προ φόρων κερδών (78,77%)
ισχυρή άνοδο κατά 94,40% των μετά φόρων κερδών

Τα βασικότερα οικονομικά αποτελέσματα για τον Όμιλο και την Εταιρεία παρουσιάζονται ακολούθως:

 

Ο Όμιλος και η Εταιρεία διατήρησαν την ισχυρή χρηματοοικονομική τους κατάσταση. Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται στην εύλογη αξία μέσω αποτελεσμάτων, ανήλθαν σε 3,22 εκατ. ευρώ.
-Τα ταμειακά διαθέσιμα και οι καταθέσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 4,89 εκατ. ευρώ και της Εταιρείας σε 3,69 εκατ. ευρώ.
-Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα ο Όμιλος έλαβε έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα για την διαχείριση των επιπτώσεων της, με μοναδικό γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια των ανθρώπων της. Οι δραστηριότητες σε επίπεδο Εταιρίας δεν επηρεάζονται άμεσα από την εξέλιξη της πανδημίας, οπότε η διοίκηση αναμένει και η τρέχουσα χρήση να είναι κερδοφόρος σε επίπεδο Εταιρίας.
-Η Εταιρία προσπαθεί να αναπτύξει περαιτέρω τις πωλήσεις στο εξωτερικό και ήδη έχει εξασφαλίσει για την τρέχουσα χρήση συμβόλαια από τη γερμανική αστυνομία, το γερμανικό στρατό και τους γερμανικούς σιδηρόδρομους.
-Στον τομέα των φωτοβολταϊκών, η Εταιρία έχοντας εξασφαλίσει τη γη, έχει ήδη υποβάλλει αιτήσεις έκδοσης όρων σύνδεσης και αδειών παραγωγής για κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος της τάξεως των 20 MW.
Η Εταιρεία θα εξακολουθήσει να προάγει ενέργειες σε ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης όπως, με την προώθηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον, ανάληψη πρωτοβουλιών για δράσεις ευαισθητοποίησης στα εν λόγω ζητήματα, στις ομάδες ενδιαφέροντος της εταιρείας (προσωπικό, πελάτες , προμηθευτές), απόκτηση νέων και συντήρηση των υφιστάμενων πιστοποιήσεων σε προϊόντα και διαδικασίες και συμμετοχή σε φορείς συνεργασίας και προώθησης πολιτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης