Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστροφή σε προ Covid επίπεδα περιμένει η Intralot - Συνεχίζονται οι προσπάθειες μείωσης κόστους

Επιστροφή σε προ Covid επίπεδα περιμένει η Intralot - Συνεχίζονται οι προσπάθειες μείωσης κόστους

Μειώσεις μισθών στα στελέχη προκειμένου να μειωθούν τα έξοδα έκανε η εταιρεία - Δε δόθηκαν λεπτομέρειες για την αναδιάρθρωση των δανείων

Σχετικά Άρθρα
Χρονιά ανάκαμψης αναμένει η διοίκηση της Intralot πως θα είναι το 2021 και μάλιστα θεωρεί πως θα επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης 2020, η διοίκηση εντοπίζει στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σημάδια ανάκαμψης καθώς έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα και λειτουργούν οι αγορές, ενώ σημείωσε πως το τέταρτο τρίμηνο έδειξε πως πήγε καλύτερα από το αντίστοιχο του 2019 και πως τα αποτελέσματα του δεύτερου lockdown δεν ήταν ανάλογα με αυτά του πρώτου.
Έτσι η διοίκηση τόνισε πως πιστεύει σε μία πλήρη ανάκαμψη φέτος.
Αναφορικά με την πορεία του 2020, Ανδρέας Χρυσός, αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής τόνισε πως με την εκδήλωση της πανδημίας η διοίκηση έθεσε τέσσερις στόχους και σήμερα βάσει τον αποτελεσμάτων τους έχει πετύχει τους στόχους.
Πιο αναλυτικά σημείωσε πως τηρήθηκε ο στόχος να διατηρήσει σταθερά τα EBITDA, λόγω της ισχυρής πορείας της δραστηριότητας στις ΗΠΑ.
Οι επενδυτικές δαπάνες κατήλθαν στα 36 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 35% και καλύτερα από το στόχο που είχε θέσει, η εταιρεία.

Υψηλά διαθέσιμα

Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο αφού υπάρχουν πολλά έξοδα λόγω των διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δανείων.
Τέλος τα EBITDA από τις ΗΠΑ ήταν στα 60 εκατ. δολάρια, με εκτίμηση 50 εκατ. δολάρια, λόγω της πολύ καλής πορείας του τελευταίου τριμήνου.
Η διοίκηση αν και δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των συζητήσεων με τους ομολογιούχους δε θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες, μένοντας στο μήνυμα του προέδρου, Σωκράτη Κόκκαλη, για ολοκλήρωση στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης
Η εταιρεία συνεχίζει τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.
Για φέτος ο στόχος είναι να μειωθούν 10 εκατ. ευρώ και βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο στόχο, προσπαθώντας παράλληλα για κάτι καλύτερο.
Σε επίπεδο στελεχών και ανώτατων στελεχών έγιναν μειώσεις μισθών προκειμένου να μειωθούν τα κόστη.
Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος το 2020 εμφάνισε ζημιές 104,1 εκατ. ευρώ, EBITDA 66,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ήταν αρνητικά κατά 219,1 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός από 594,1 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019 ανήλθε στα 651,1 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης