Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Epsilon Net: Άλμα 110,6% στις πωλήσεις α΄τριμήνου 2021

tags :
Epsilon Net: Άλμα 110,6% στις πωλήσεις α΄τριμήνου 2021
Αύξηση 110,6% στον κύκλο εργασιών και 463,8% στα κέρδη προ φόρων παρουσίασε η Epsilon Net στο πρώτο τρίμηνο του 2021
Αύξηση 110,6% στον κύκλο εργασιών και 463,8% στα κέρδη προ φόρων παρουσίασε η Epsilon Net στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 8,067 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 από 3,830 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 2,235 εκατ. ευρώ από 396.470 ευρώ.
Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 2,689 εκατ. ευρώ από 873.900 ευρώ (αύξηση 207,74%).
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα υψηλά αυτά ποσοστά ανόδου των οικονομικών μεγεθών, απεικονίζουν, τόσο τη δυναμική οργανική ανάπτυξη της Epsilon Net με αύξηση 48% στον κύκλο εργασιών και αύξηση 318% στα κέρδη προ φόρων, όσο και την πλήρη ενοποίηση της Data Communication (εντάχθηκε στον όμιλο τον Νοέμβριο του 2020) που προσέθεσε κατά την εξεταζόμενη περίοδο, πωλήσεις της τάξεως του 1,6 εκατ. ευρώ και κερδοφορία της τάξεως των 279 χιλ. ευρώ.
Όσον αφορά τα στοιχεία της SingularLogic, σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο τρίμηνο, ενοποιείται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης από 11/01/2021, έχοντας μικρή συμμετοχή στα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενώ και η νεοϊδρυθείσα θυγατρική Epsilon SingularLogic, έχει χαμηλή συνεισφορά στα αποτελέσματα του Ομίλου αφού ιδρύθηκε στις 22/01/2021 και μέχρι τη λήξη του τριμήνου ενσωματώθηκε σε αυτή, μόνο ένα μικρό τμήμα πωλήσεων του δικτύου αντιπροσώπων.
Με δεδομένο τον στρατηγικό σχεδιασμό, για την ενοποίηση στην Epsilon SingularLogic του τομέα των εμπορικολογιστικών εφαρμογών και ERP του Ομίλου που βρίσκεται σε εξέλιξη και πρόκειται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου, αναμένεται στα επόμενα τρίμηνα, σημαντική περαιτέρω συνεισφορά της Epsilon SingularLogic στα αποτελέσματα του Ομίλου.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου ενισχύθηκαν περαιτέρω, με την ρευστότητα να διατηρείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τις σημαντικές κινήσεις εξαγορών που υλοποιήθηκαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο Μίχος Ιωάννης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Epsilon Net, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, δήλωσε:

«Το 2021 αποτελεί για τον Όμιλο της Epsilon Net μια δημιουργική χρονιά με έντονους αναπτυξιακούς ρυθμούς. Πρωταγωνιστούμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και μέσα από συνεργασίες και συνέργειες δημιουργούμε την επόμενη μέρα με γνώμονα τις αξίες μας, το εταιρικό όραμα και την προσήλωση στους πελάτες μας. Στόχος μας να παράγουμε καθημερινά αξία για τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος την εξέλιξη των προϊόντων μας, με συνεχείς επενδύσεις σε web και cloud τεχνολογίες, προσήλωση στην τεχνολογική καινοτομία και στόχο την αυξημένη λειτουργικότητα των συστημάτων μας. Τα αποτελέσματα του α' τριμήνου είναι καρπός αυτών των προσπαθειών, αποτελέσματα που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρία πληροφορικής στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού στην Ελλάδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης