Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κληρώνει την επόμενη εβδομάδα για Εγνατία Οδό – Μάλλον προκρίνεται το σχήμα ΓΕΚ – Egis με πάνω από 1,2 δισ

Κληρώνει την επόμενη εβδομάδα για Εγνατία Οδό – Μάλλον προκρίνεται το σχήμα ΓΕΚ – Egis με πάνω από 1,2 δισ
Το έργο της Εγνατίας Οδού αφορά δύο σκέλη την παραχώρηση και την κατασκευή και με βάση μια πηγή μάλλον προκρίνεται το σχήμα της ΓΕΚ – Egis με προσφορά πάνω από 1,2 δισεκ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Την επόμενη εβδομάδα κληρώνει για την Εγνατία οδό καθώς θα αξιολογηθούν οι δεσμευτικές προσφορές και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Το έργο της Εγνατίας Οδού αφορά δύο σκέλη την παραχώρηση και την κατασκευή και με βάση μια πηγή μάλλον προκρίνεται το σχήμα της ΓΕΚ – Egis με προσφορά πάνω από 1,2 δισεκ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι στην διαγωνιστική διαδικασία είχαν συμμετάσχει Vinci, Μυτιληναίος και Άβαξ σε κοινοπρακτικό σχήμα.
Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε κυκλοφορήσει ένα σενάριο το οποίο είναι ασαφές εάν είναι βάσιμο.
Το σενάριο ήθελε ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο πλειοδότης η ΓΕΚ να έπαιρνε το σκέλος της κατασκευής και ο Μυτιληναίος την παραχώρηση της Εγνατίας οδού… ωστόσο μάλλον φαντάζει ακραία εκδοχή.

Ως γνωστόν, η Εγνατία Οδός είναι οδικός άξονας, μήκους 658 χιλιομέτρων, με πλήρη έλεγχο προσβάσεων και διαχωρισμένο οδόστρωμα, που έχει ήδη κατασκευασθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.
Εκτείνεται από την Ηγουμενίτσα στην Περιφέρεια της Ηπείρου (βορειοδυτική ακτή της Ελλάδας) μέχρι τους Κήπους στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης (στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία).
Οι τρεις κάθετοι οδικοί άξονες, συνολικού μήκους 225 χιλιομέτρων, αποτελούν συνδέσεις της Εγνατίας Οδού με τις γειτονικές χώρες (Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία).
Η σύμβαση παραχώρησης αφορά στην χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων οδικών αξόνων για χρονική περίοδο 35 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης