Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πράσινο φως στην αύξηση κεφαλαίου της Ideal κατά 56,1 εκατ. ευρώ

tags :
Πράσινο φως στην αύξηση κεφαλαίου της Ideal κατά 56,1 εκατ. ευρώ

Ο όμιλος IDEAL μεγαλώνει και διευρύνει το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών του πέρα από την πληροφορική και στους δυναμικούς κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της παραγωγής και διάθεσης premium mixers & tonics.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/6 η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου Ideal, η οποία ενέκρινε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του ομίλου, ενεργοποιώντας με τον τρόπο αυτό την υλοποίηση του πλάνου διεύρυνσής του και του σχεδίου ενσωμάτωσης των εταιρειών Astir Vitogiannis και Three Cents στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου -και οι δύο επενδύσεις του Virtus South European Fund (VSEF), του επενδυτικού οχήματος που διαχειρίζεται η Virtus International Partners (Virtus).

Υπενθυμίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου Ideal αποφάσισε να προτείνει τη μέσω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου εισφορά του συνόλου (100%) των μετοχών των εταιρειών S.I.C.C. Holding Limited (SICC) και ESM Effervescent Sodas Management Limited (ESM), ενσωματώνοντας με τον τρόπο αυτό πλήρως τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Three Cents στον όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές της SICC ανήκουν κατά ποσοστό 51% στο επενδυτικό κεφάλαιο Virtus South European Fund (VSEF) και κατά ποσοστό 49% στον κ. Στέλιο Βυτόγιαννη.
Οι μετοχές της ESM ανήκουν κατά ποσοστό 100% στο VSEF.
Μέσω της προαναφερόμενης συναλλαγής, ο όμιλος Ideal θα ενσωματώσει στο ακέραιο τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Three Cents, μεγαλώνοντας το αποτύπωμά του και επεκτείνοντας τη δραστηριότητά του εκτός από την πληροφορική και στους δυναμικούς κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της παραγωγής και διάθεσης premium mixers & tonics.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Ideal κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, αναφερόμενος στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί με τη σημερινή απόφαση των μετόχων μας συνεχίζουμε απαρέγκλιτα την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του ομίλου Ideal, προχωρώντας σε διεύρυνση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων και ολοκλήρωση του στόχου μας να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό όμιλο συμμετοχών, διασφαλίζοντας μακροχρόνια ανάπτυξη και εξέλιξη».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astir Vitogiannis κ. Στέλιος Βυτόγιαννης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη και τη συμμετοχή μας σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο επενδυτικό όμιλο.
Το νέο σχήμα δημιουργεί νέες βάσεις, νέες προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των εταιρειών μας».
Ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Managing Partner της Virtus, δήλωσε: «Χαιρόμαστε γιατί έγινε το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση μιας πρωτοποριακής συναλλαγής και για τη δημιουργία της νέας Ideal».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης