Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Αυξήσεις κεφαλαίου στο μέλλον και stock option στην Γενική Συνέλευση 22/6 – Τι δεν θα ψηφίσει η Greenhill

Ελλάκτωρ: Αυξήσεις κεφαλαίου στο μέλλον και stock option στην Γενική Συνέλευση 22/6 – Τι δεν θα ψηφίσει η Greenhill
Η πτώση της μετοχής του Ελλάκτωρ...θα βόλευε την Reggeborgh που θα ήθελε να αγοράσει φθηνά...αδιάθετες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Σήμερα 22 Ιουνίου 2021 στις 11 το πρώι είναι προγραμματισμένη η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ και δύο θέματα ξεχωρίζουν τα stock options στα στελέχη ενώ καταγράφονται ζημίες και το δικαίωμα να υλοποιεί αυξήσεις κεφαλαίου στο μέλλον.
Η απαρτία θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα άνω του 76% με την Reggeborgh να εμφανίζεται με ποσοστό άμεσα 27-28% περίπου και της Greenhill με 25,58%.
Η διοίκηση Μπουλούτα επιχείρησε να φέρει πρόταση για 11 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο 7 από την πλευρά της Reggeborgh και 4 από την πλευρά της Greenhill.
Ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν απέδωσε και πρέπει να αποκαλυφθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιοι σαμπόταραν την προσπάθεια.
Το ζήτημα των stock options για διανομή μετοχών στα στελέχη πιθανότατα θα ψηφιστεί από όλους τους μετόχους.
Ως προς το ζήτημα των μελλοντικών αυξήσεων κεφαλαίου η απόφαση αυτή θα είχε νόημα εάν το διοικητικό συμβούλιο ήταν αντιπροσωπευτικό.
Η πλευρά των εφοπλιστών της Greenhill των Μπάκου και Καυμενάκη μάλλον θα καταψηφίσουν την πρόταση για να μπορεί να υλοποιεί αυξήσεις κεφαλαίου στο μέλλον ο Ελλάκτωρ και η στάση τους είναι εύλογη γιατί ενώ διαθέτουν 25,58% του ομίλου δεν συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο.

Χρηματιστηριακά παιχνίδια λαμβάνουν χώρα στον Ελλάκτωρ, λίγο πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. στην τιμή των 0,90 ευρώ.

Ήδη η χρηματιστηριακή τιμή του Ελλάκτωρ, λόγω της ανόδου των τελευταίων ημερών έχει αναρριχηθεί στα 1,54 ευρώ με την αποτίμηση στα 331 εκατ. ευρώ, δηλαδή ουσιαστική η μετοχή βρίσκεται 72% υψηλότερα από την καθορισμένη τιμή της αύξησης κεφαλαίου.

Παιχνίδια ωραιοποίησης με «γυρίσματα» μετοχών

Ενώ ο Λ. Μπόμπολας πούλησε περίπου το 9,5% των μετοχών που κατείχε στη Reggeborgh στην τιμή των 1,20 ευρώ, ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh έχει ξεκινήσει τα «γυρίσματα» μετοχών σε διάφορα χαρτοφυλάκια της, όπως και το τελευταίο πακέτο μετοχών του 3,6% στα 1,40 ευρώ.
Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ωραιοποίησης της αποτίμησης των χαρτοφυλακίων πριν την αύξηση κεφαλαίου, ενώ μέσα στο πλαίσιο αυτό κινείται και το πακέτο που κατέχει η Barclays μέσω Κύπρου.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι όμως ότι καταγράφεται άνοδος ενώ έχει προηγηθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου από 212 εκατ. στα 8,5 εκατ. ευρώ, με ανάλογη μείωση της ονομαστικής αξίας από 1,04 ευρώ σε 0,04 ευρώ.
Η πτώση της μετοχής του Ελλάκτωρ...θα βόλευε την Reggeborgh που θα ήθελε να αγοράσει φθηνά...αδιάθετες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου
Εν τω μεταξύ το ομόλογο των 670 εκατ ευρώ λήξης 15 Δεκεμβρίου 2021 έχει σταθεροποιηθεί στις 96 μονάδες βάσης με απόδοση 7,84%.
Όπως έχει αναλυθεί θα αξιολογηθεί το ομόλογο αυτό όταν και όποτε φθάσει στις 102 μονάδες βάσης.

Η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου θα ενημερώσει όταν πρέπει για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου

Η Greenhill των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου, που ελέγχει το 25,6% του Ελλάκτωρ, θα ενημερώσει όταν πρέπει για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου των 120,5 εκατ.
Η πλευρά των εφοπλιστών ανέμενε από τη νέα διοίκηση Ευθύμη Μπουλούτα του Ελλάκτωρ, ότι στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετείχε με κάποιες θέσεις ως ένας εκ των βασικών μετόχων του ομίλου.
Ωστόσο αυτό δεν έγινε, εξέλιξη που έχει προκαλέσει δυσφορία.
Οι αποφάσεις για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα παρθούν προσεχώς και με βάση το ποσοστό που κατέχει η Greenhill θα πρέπει να επενδύσει περίπου 31 εκατ. ευρώ.

Μπρέγιαννος και Εξάρχου οι εκπρόσωποι της Greenhill στη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρ

Από τους κ.κ. Σωτήριο Μπρέγιαννο και Αλέξανδρο Εξάρχου θα εκπροσωπηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευσης των μετόχων του Ελλάκτωρ, η GREENHILL INVESTMENTS LIMITED και τα υπόχρεα πρόσωπα (ICEBERG CAPITAL LIMITED, Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης).
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Α. Η GREENHILL INVESTMENTS LIMITED μέτοχος της Εταιρείας (η οποία ελέγχεται από την ICEBERG CAPITAL LIMITED, η οποία ελέγχεται, από κοινού από τους κ.κ. Δημήτριο Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, οι οποίοι δρουν συντονισμένα) στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, θα εκπροσωπηθεί, σύμφωνα με το από 18.06.2021 πληρεξούσιό της, για το σύνολο των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει και τα οποία είναι 54.815.876, δηλαδή ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, από τους κ.κ. Σωτήριο Μπρέγιαννο και Αλέξανδρο Εξάρχου, οι οποίοι θα ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Κατά συνέπεια, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της GREENHILL INVESTMENTS LIMITED συναφώς και της ICEBERG CAPITAL LIMITED και των κ.κ. Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη κατέρχεται του ορίου του 5%.
Β. Τα φυσικά πρόσωπα, κ.κ. Σωτήριος Μπρέγιαννος και Αλέξανδρος Εξάρχου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ και να ψηφίσουν κατά τη διακριτική τους ευχέρεια, σύμφωνα με τα σχετικά πληρεξούσια, ως πληρεξούσιοι των παραπάνω μετόχων, συγκεντρώνουν 54.815.876 δικαιώματα ψήφου και ποσοστό 25,5824% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, δηλ. υπέρβαση του ορίου 25%.
Η ανωτέρω εξουσιοδότηση παύει να ισχύει την 22.06.2021 μετά το πέρας της Συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και τυχόν επαναληπτικής ή και μετ’ αναβολή αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης