Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με την κάλυψη Μυλωνογιάννη (Μαξίμου) και Δένδια η Reggeborgh έχει αποθρασυνθεί στον Ελλάκτωρ – Κινδυνεύουν να διασυρθούν

Με την κάλυψη Μυλωνογιάννη (Μαξίμου) και Δένδια η Reggeborgh έχει αποθρασυνθεί στον Ελλάκτωρ – Κινδυνεύουν να διασυρθούν
Αυτά δεν αποτελούν σοβαρό επιχειρείν, οι αθλιότητες και η προσπάθεια αποκλεισμού ενός μετόχου με ποσοστό 25,58% δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό επιχειρείν
Σχετικά Άρθρα

Εκβιάζουν, αποχωρούν, απειλούν, κοινώς κάνουν ότι θέλουν.
Όχι δεν αναφερόμαστε σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο, αν και υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Αναφερόμαστε στην Reggeborgh το ολλανδικό family office που δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στην εθνική οικονομία, επένδυσε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, εκβίασε εν συνεχεία τον Περιστέρη βασικό μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου και αποχώρησε με σχεδόν 150 εκατ κέρδος και με πρακτικές που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συναντώνται… ακολουθεί άθλιες πρακτικές στις γενικές συνελεύσεις του Ελλάκτωρ.
Όμως πως επιτρέπει μια χώρα όπως η Ελλάδα στην Reggeborgh ένα ολλανδικό fund να συμπεριφέρεται ωσάν να είναι αποικία;
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η Reggeborgh έχει την κάλυψη της κυβέρνησης από την μια του Προέδρου του Ελλάκτωρ του Μυλωνογιάννη ο οποίος τυγχάνει να είναι ο νομικός εκπρόσωπος του Μητσοτάκη του έλληνα πρωθυπουργού και από την άλλη ο Δένδιας ο έλληνας υπουργός εξωτερικών ο οποίος γνωρίζει τον επικεφαλής της Reggeborgh – τυγχάνει να έχουν και σπίτια στην Κέρκυρα – και αλληλοϋποστηρίζονται.
Χωρίς να αμφισβητούμε την νομική επάρκεια του Μυλωνογιάννη αλλά ως Πρόεδρος Κατασκευαστικής εταιρίας ή ομίλου που δραστηριοποιείται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο Ελλάκτωρ, τι ειδικές γνώσεις διαθέτει;
Προφανώς καμία.
Για να κερδίσουν την έξωθεν καλή μαρτυρία χρησιμοποιούν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Ευθύμιο Μπουλούτα αλλά υποψιαζόμαστε ότι και αυτόν τον χρησιμοποιούν.
Να σημειωθεί ότι προτάθηκε ο Μπουλούτας έμπειρο τραπεζικό στέλεχος και πρώην CEO της MIG από τον Γιώργο Περιστέρη τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πραξικοπηματίες, φιάσκο και στο τέλος διασυρμός

Στην Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρ στις 22 Ιουνίου η διοίκηση έφερε μεταξύ άλλων και την χορήγηση stock option στα στελέχη.
Χωρίς κριτήρια, χωρίς να γνωρίζει, ουδείς ποιο είναι το σχέδιο για τα stock option και ειδικά στον Ελλάκτωρ που είναι ζημιογόνος εταιρία, ζητήθηκε από την Γενική Συνέλευση να επικυρώσει την πρόταση.
Η απαρτία ήταν 56% περίπου.
Η Greenhill η πλευρά των εφοπλιστών του Μπάκου και Καυμενάκη σχεδίαζαν να καταψηφίσουν το ζήτημα των stock option καθώς δεν μπορεί να επιβραβευτούν στελέχη που απλά εμφανίζουν τεράστιες ζημίες με πρόσχημα την εξυγίανση.
Ξαφνικά η πλευρά της Reggeborgh και ειδικά ο Πρόεδρος του Ελλάκτωρ, υιοθέτησαν ξανά την γνώριμη τους τακτική η οποία είναι επιχειρηματική αήθης.
Τι έκαναν;
Κατάφεραν να ακυρώσουν την συμμετοχή της Greenhill στην Γενική Συνέλευση και έτσι πέρασαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ποιο είναι το πρόβλημα και πως μπορεί να διασυρθεί η διοίκηση Ελλάκτωρ;

Το πρόβλημα έγκειται στο εξής απλό στοιχείο.
Η πλευρά της Greenhill προσέφυγε νομικά ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης του Ελλάκτωρ.
Μάλιστα το επιχείρημα που θα επικαλεστούν είναι το εξής.
Στην προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, επιχείρησαν τα ίδια κόλπα, άθλια νομικίστικα τερτίπια τα οποία δεν πέρασαν και η Greenhill εμφανίστηκε κανονικά ότι εκπροσωπεί το 25,58% και μαζί και το ποσοστό που κατέχει το fund Farallon μέσω ενεχυριασμένων μετοχών.
Στην τακτική γενική συνέλευση στις 22 Ιουνίου δεν δέχθηκαν αυτά που είχαν δεχθεί στην προηγούμενη έκτακτη γενική συνέλευση.
Για το δικαστήριο που θα κρίνει την όλη υπόθεση, η επιλογή είναι μια ή θα ακυρώσει την τακτική γενική συνέλευση ή θα ακυρώσει την έκτακτη γενική συνέλευση.
Δεν μπορεί στην μια συνέλευση να αναγνωρίζεται ότι διαθέτει τα δικαιώματα ψήφου του 25,58% των μετοχών του Ελλάκτωρ η Greenhill και στην άλλη να μην αναγνωρίζεται.
Πρόκειται για άθλιες μεθοδεύσεις που δείχνουν πως ξένα funds που δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική οικονομία λειτουργούν με όρους αποικιοκρατίας, έχοντας την κάλυψη πολιτικών παραγόντων.
Αυτά δεν αποτελούν σοβαρό επιχειρείν, οι αθλιότητες και η προσπάθεια αποκλεισμού ενός μετόχου με ποσοστό 25,58% δεν μπορεί να αποτελεί σοβαρό επιχειρείν.
Πραγματικά αυτές οι καταστάσεις είναι ντροπιαστικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης