Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Fraport και η απογείωση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Η Fraport και η απογείωση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ
Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια εργασιών η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην Fraport Greece 14 καινούργια, περιφερειακά αεροδρόμια

Μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια εργασιών και τρεις μήνες νωρίτερα απ’ τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, η ΙΝΤΡΑΚΑΤ ολοκλήρωσε και παρέδωσε στην Fraport Greece 14 καινούργια, περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας και μάλιστα με το αεροδρόμιο Μακεδονία να αναδεικνύεται ως έργο της χρονιάς 2019.
Οι φωτογραφίες των χειραψιών πριν και μετά το έργο του CEO της Ιντρακάτ Πέτροτ Σουρέτη και του Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece έρχονται να πιστοποιήσουν πως ότι άρχισε με χαμόγελο τελειώνει με τον ίδιο τρόπο πράγμα όχι σύνηθες στην Ελλάδα.
Η Ιντρακάτ με το έργο αυτό αποδεικνύει ότι αποτελεί μια αξιόπιστη εταιρία που μπορεί να ολοκληρώνει τα μεγάλα έργα που αναλαμβάνει νωρίτερα και από σφικτά χρονοδιαγράμματα όπως αυτό των Γερμανών. Και ο Πέτρος Σουρέτης δουλεύοντας αθόρυβα τόσα χρόνια απέδειξε πως μπορεί να στηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός εκτέλεσης απαιτητικών έργων.
Το έργο της Fraport αποτελεί παρακαταθήκη για την Ιντρακάτ η οποία πλέον με αποδείξεις μπορεί να διεκδικεί έργα υψηλών προδιαγραφών.

Η πρόοδος του έργου

Η επένδυση της Fraport Greece, ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017, παράλληλα με την έναρξη της παραχώρησης για τη διαχείριση και ανάπτυξη έντεκα αεροδρομίων σε νησιά και τρία στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εργασίες στα αεροδρόμια δεν σταμάτησαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών τα τρία πρώτα χρόνια με υψηλή επιβατική κίνηση, ενώ συνεχίστηκαν και εν μέσω της πανδημίας ξεπερνώντας εν τέλει τις δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που προέκυψαν. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2021, ολοκληρώθηκαν τα έργα και στα 14 αεροδρόμια, νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση η οποία είχε τεθεί για τον Απρίλιο του 2021.
Η επένδυση περιλάμβανε την κατασκευή πέντε νέων σύγχρονων αεροσταθμών, πέντε επεκτάσεις, τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών, την κατασκευή και ανακαίνιση 12 πυροσβεστικών σταθμών και την ανακαίνιση 12 διαδρόμων αποπροσγείωσης. Ακόμη, όλα τα αεροδρόμια πλέον διαθέτουν μοντέρνα συστήματα διαχείρισης αποσκευών και ανίχνευσης εκρηκτικών.
fraport2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης