Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Centric: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου - Νέο μέλος ο Γρηγόριος Χρυσικόπουλος

tags :
Centric: Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου - Νέο μέλος ο Γρηγόριος Χρυσικόπουλος
Νέο μέλος της Επιτροπής Ελέγχου μετά την παραίτηση του Δημητρίου Πεφάνη ο Γρηγόριος Χρυσικόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Στο Μοσχάτο σήμερα την 06.07.2021, και ώρα 11:00 στα γραφεία της Εταιρίας «CENTRIC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», συνήλθαν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και παρέστησαν οι: Εμμανουήλ Βλασερός Μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Μέλος της Επιτροπής Γεώργιος Σαλιάρης-Φασσέας Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Μέλος της Επιτροπής Γρηγόριος Χρυσικόπουλος Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Μέλος της Επιτροπής.

Θέμα προς Συζήτηση

«Ανασυγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου»

Λαβών το λόγο ο κ. Σαλιάρης-Φασσέας αναφέρθηκε στην από 30.6.21 απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Εταιρίας δυνάμει της οποίας, κατόπιν παραίτησης του κ. Δημητρίου Πεφάνη από μέλος ΔΣ της Εταιρίας, ορίστηκε νέο μέλος ΔΣ ο κ. Γρηγόριος Χρυσικόπουλος.
Με την ίδιας ημερομηνίας απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Εταιρίας το παραιτηθέν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ανεκλήθη από Μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου. Δεδομένου ότι η εν λόγω Επιτροπή αποτελείται μόνο από μέλη του Δ.Σ. ορίστηκε σε αντικατάσταση του ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο κ. Γρηγόριος Χρυσικόπουλος ως Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος και ανακαλούμενου κ. Δημήτριου Πεφάνη.
Ο κ. Σαλιάρης-Φασσέας υπενθύμισε στα υπόλοιπα μέλη, ότι η από 9 Ιουλίου 2019 Γενική Συνέλευση που εξέλεξε την Επιτροπή Ελέγχου, όρισε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 του Ν. 4449/2017 ότι αποτελεί Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου και αποτελείται από τρία (3) μη εκτελεστικά μέλη ΔΣ, εκ των οποίων δυο (2) είναι και Ανεξάρτητα, με πενταετή θητεία (ήτοι το αργότερο έως την τακτική Γ.Σ. της Εταιρίας του έτους 2024).
Οι λοιπές προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 44 του Ν.4449/2017 ως προς τη σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου, είναι αφενός μεν τα μέλη της να διαθέτουν στο σύνολό τους επαρκή γνώση στους τομείς όπου δραστηριοποιείται η Εταιρία, αφετέρου δε, τουλάχιστον ένα μέλος αυτής να διαθέτει επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική.
Ως εκ τούτου, τα Ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. κ. Γεώργιος Σαλιάρης-Φασσέας και κ. Γρηγόριος Χρυσικόπουλος και το μη εκτελεστικό μέλος κ. Εμμανουήλ Βλασερός που εκλέχθηκαν ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου, πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις του Ν.3016/2002 και του Ν. 4706/2020 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης και διαθέτουν στο σύνολό τους επαρκή γνώση στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η Εταιρία, ο δε κ. Γρηγόριος Χρυσικόπουλος διαθέτει σημαντική εμπειρία στο χώρο της παροχής χρηματοοικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις παροχής χρηματοοικονομικών και λογιστικών συμβουλών. Τα παραπάνω μέλη διαθέτουν επίσης σημαντική εργασιακή εμπειρία από την απασχόληση τους στο παρελθόν, ως στελέχη, αλλά και από άλλες σχετικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Ειδικά, ο κ. Εμμανουήλ Βλασερός πληροί τις προϋποθέσεις της παρ.1 του άρθρου 44 του Ν. 4497/2017 διαθέτοντας αποδεδειγμένη επαρκή γνώση σε θέματα ελεγκτικής και λογιστικής. Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την γνώση της ελεγκτικής και λογιστικής, το μέλος κ. Εμμανουήλ Βλασερός διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία, είναι οικονομολόγος , κάτοχος αδείας επαγγέλματος Λογιστή Φοροτέχνη Α τάξης του Ν.2155/1997 και ασκούσε καθήκοντα ελεγκτή οικονομικών καταστάσεων σε ανώνυμες εταιρίες τουλάχιστον από το 1995. Επίσης, οι κ. κ. Σαλιάρης-Φασσέας και κ. Γρηγόριος Χρυσικόπουλος, προσφέρουν στην Επιτροπή Ελέγχου μακροχρόνια επιχειρηματική εμπειρία και επαρκή γνώση επί οικονομικών θεμάτων. Ο κ. Σαλιάρης-Φασσέας πέρα από την εργασία του σε σημαντικές πολυεθνικές εταιρίες σε θέσεις μεγάλης ευθύνης, διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στη δημιουργία και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων κατά βάση στο χώρο της τεχνολογίας. Ο κ. Χρυσικόπουλος μέσω της απασχόλησης του σε συμβουλευτικές εταιρίες απέκτησε σημαντική εμπειρία και γνώση των επιχειρηματικών δεδομένων διαφορετικών κλάδων και εταιρικών δομών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης