Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Ανοίγει το βιβλίο για το ευρωομόλογο 350 εκατ. ευρώ - Επιτόκιο 2,20%

Motor Oil: Ανοίγει το βιβλίο για το ευρωομόλογο 350 εκατ. ευρώ - Επιτόκιο 2,20%

Τον περασμένο Μάρτιο, προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ με τις προσφορές να ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Ανοίγει σήμερα (8/7) το βιβλίο προσφορών της Motor Oil για τα ευρωομόλογα πενταετούς διάρκειας, υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τραπεζικές πηγές ο στόχος της έκδοσης είναι το επιτόκιο να κινηθεί μεταξύ 2,5-2,75%, ενώ η αυξημένη ζήτηση είναι πιθανόν να οδηγήσει το επιτόκιο κάτω από 2,25%.
Τραπεζικές πηγές συμπληρώνουν ότι η έκδοση, θεωρείται καλυμμένη δεδομένου των μεγεθών της εταιρείας και του ιστορικού track record που διαθέτει στις διεθνείς αγορές.
Η Motor Oil έδωσε την εντολή στην Citigroup Global Markets ως γενική συντονίστρια και συνδιαχειρίστρια του βιβλίου προσφορών και από την περασμένη Δευτέρα 5 Ιουλίου πραγματοποίησε για λογαριασμό της εταιρείας μια σειρά εξ αποστάσεως συναντήσεις με επενδυτές.

Υπεραπόδοση – track record στις διεθνείς αγορές

Η περίοδος της προσφυγής της Motor Oil στις διεθνείς αγορές πραγματοποιείται σε μια ευνοϊκή συγκυρία καθώς η εισηγμένη βρίσκεται υπό αναθεώρηση από ξένους και εγχώριους οίκους δεδομένου ότι, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και η σταδιακή άνοδος της ζήτησης των καυσίμων στην εγχώρια αγορά, οδηγούν τους αναλυτές να προχωρούν σε σύσταση υπεραπόδοσης (outperform ) εν όψει του δεύτερου εξαμήνου του έτους.
Η Goldman Sachs σε έκθεση της είχε επισημάνει ότι, θεωρεί τα διυλιστήρια το επόμενο μεγάλο trade στην Ευρώπη με την απόδοση των ελεύθερων ταμειακών ροών να κινείται στο 11% για την περίοδο 2021-2022. Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα η εταιρεία έλαβε στρατηγική απόφαση για επένδυση ύψους 375 εκατ. ευρώ για μονάδα Φυσικού Αερίου από κοινού με την ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ.
Στόχος επίσης είναι η ισχύς του εν λειτουργία χαρτοφυλακίου ΑΠΕ να ξεπεράσει τα 346 ΜW μέχρι το 2022, ενώ έπονται άλλα 650ΜW.
Η Motor Oil, είναι από τις ελάχιστες εισηγμένες εταιρείες, η οποία έχει σταθερή παρουσία στις διεθνείς αγορές και επενδυτές – από την έκδοση του 2014.
Τον περασμένο Μάρτιο, επίσης, η ΜOH, προχώρησε στην έκδοση ομολόγου (ελληνικού δικαίου), ύψους 200 εκατ. ευρώ.
Η προσφορά ήταν πενταπλάσια, ξεπερνώντας το 1 δισ. ευρώ, και η αυξημένη ζήτηση συνέβαλλε στην διαμόρφωση ενός επιτοκίου 1,9%, δηλαδή στο κατώτατο όριο του εύρους.
Υπενθυμίζεται ότι το 27% της έκδοσης καλύφθηκε από θεσμικούς και υπόλοιπο από ιδιώτες επενδυτές.

Που θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια

Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει η Motor Oil, τα κεφάλαια που πρόκειται να αντληθούν μαζί με υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών έκδοσης Motor Οil Finance, συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου 3,25% και λήξεως 2022, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των δεδουλευμένων αλλά με καταβληθέντων τόκων των εν λόγω ομολογιών, καθώς και για την αποπληρωμή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης (τo ομόλογο λήξεως 2022 με επιτόκιο 3,25% κινείται στην ονομαστική τιμή 100%).

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης