Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Ισχυρά κέρδη από τα καράβια – Κρυφός άσσος οι απαιτήσεις από κατασκευαστικά έργα

Τεχνική Ολυμπιακή: Ισχυρά κέρδη από τα καράβια – Κρυφός άσσος οι απαιτήσεις από κατασκευαστικά έργα

Αισιόδοξη είναι η διοίκηση και εκτιμά πως θα εισπράξει τελικά ένα σημαντικό μέρος από τις απαιτήσεις που έχει από το δημόσιο για κατασκευαστικά έργα

Ισχυρά κέρδη αναμένει η Τεχνική Ολυμπιακή, από τη νέα δραστηριότητα στον τομέα της μεταφοράς φορτίων, αφού όπως ανέφερε η διοίκηση στη χθεσινή (15/7) τακτική γενική συνέλευση «η αγορά έχει ξεφύγει και πλέον είναι απαγορευτικό να αγοράσει κάποιος».

Ετοιμάζει μάλιστα ναυλοσύμφωνο που λήγει σε εξαιρετικά υψηλότερη τιμή.
Ακόμα και για τα μεγάλης ηλικίας πλοία που έχουν υπόλοιπο «ζωής» 5 έτη, θα υπάρξουν μεγάλα κέρδη, ανέφερε η διοίκηση και η μεσοπρόθεσμη επένδυση αποδίδει.
Ένας κρυφός άσσος για τα μελλοντικά κέρδη της εταιρείας είναι οι απαιτήσεις που έχει από το ελληνικό δημόσιο για κατασκευαστικά έργα.
Η συνολική απαίτηση ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ περίπου, χωρίς τόκους υπερημερίας ενώ η απαίτηση έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια μεγάλη απομείωση.
Εξηγώντας η διοίκηση σε μέτοχο, ο οποίος ανέφερε πως μόνο η Τεχνική Ολυμπιακή έχει μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην είσπραξη όπως φαίνεται στους ισολογισμούς των ομοειδών εταιρειών, η διοίκηση απάντησε πως έχει μεγάλες προσδοκίες για τις απαιτήσεις αυτά και έχει μάθει να δίνει μάχες και να μην τα παρατάει.
«Οι απαιτήσεις μας φαίνονται στον ισολογισμό, γιατί μετά από μία αρνητική απόφαση για παράδειγμα στο Εφετείο, εμείς δεν τα παρατάμε.
Έχουμε απαίτηση από το 2000 και μαχόμαστε όταν χάνουμε στο Εφετείο και πηγαίνουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Πόρτο Καρράς

Αναφορικά με την οριστικοποίηση της πώλησης του Πόρτο Καρράς και τις διαφωνίες για το τίμημα, η διοίκηση ανέφερε πως υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις που μειώνουν το τίμημα, όπως για παράδειγμα οι χρονομισθώσεις.
Έχουν ήδη καταβληθεί 7 εκατ. ευρώ και θα πληρωθούν και άλλες 150 χιλ. ευρώ.
Μετά την πρώτη ελεγκτική εταιρεία και λόγω και ενστάσεων σε απαίτηση της πλευράς Σαββίδη από την Τεχνική Ολυμπιακή, προσέφυγαν σε δύο ελεγκτικές εταιρείες, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία.
Αν και εκεί υπάρξουν διαφωνίες, τότε θα βρεθεί ένας ακόμη ανεξάρτητος ελεγκτής και αυτός θα καθορίσει το τελικό προσαρμοσμένο τίμημα.

Τουρισμός

Αναφορικά με την εξαγορά του 50% της Mount Street, ειπώθηκε πως βρίσκεται στη διαδικασία οικονομικού και νομικού ελέγχου.
Θα ενοποιεί μόνο τα κέρδη καθώς δε θα ελέγχει τη διοίκηση.
Και αυτό γιατί η Τεχνική Ολυμπιακή επιθυμεί να έχει πληροφόρηση στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων, καθώς θέλει να δραστηριοποιηθεί στο real estate και στον τουρισμό.
Τέλος σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης υπερψηφίστηκαν όλα τα θέματα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης