Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δέλτα: Πώληση του 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ στην οικογένεια Χατζάκου - Στα 25,8 εκατ. το τίμημα - Επιβεβαίωση ΒΝ

Δέλτα: Πώληση του 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ στην οικογένεια Χατζάκου - Στα 25,8 εκατ. το τίμημα - Επιβεβαίωση ΒΝ
ΔΕΛΤΑ: Ολοκληρώθηκε η πώληση του 43,2% της ΜΕΒΓΑΛ - Στα 25,86 εκατ. ευρώ το τίμημα
Σχετικά Άρθρα

Την επισημοποίηση της πώλησης του 43,2% που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ σε μέλη της οικογένειας Χατζάκου, ανακοίνωσε η ΔΕΛΤΑ επιβεβαιώνοτνας προηγούμενο δημοσίευμα του bankinews.gr.
Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 28,5 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση ΔΕΛΤΑ

Η ΔΕΛΤΑ, θυγατρική της VIVARTIA, ανακοινώνει την πώληση και μεταβίβαση του ποσοστού 43,2% (περίπου), που κατείχε στη ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, προς μέλη της Οικογένειας Χατζάκου.
Το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των 25,863 εκατ. ευρώ.
Η αξία πώλησης είναι 85% πάνω από τη λογιστική αξία (book value) που είχε η εταιρία ΔΕΛΤΑ στα βιβλία της.
Το προϊόν της πώλησης θα ενισχύσει τη χρηματοοικονομική θέση της ΔΕΛΤΑ και θα εξυπηρετήσει περαιτέρω επενδυτικές της κινήσεις.

Δεν ήταν πια ελκυστική…

Μετά το deal με τη Δωδώνη, η περίπτωση της ΜΕΒΓΑΛ, μιας εταιρείας με πολλά δάνεια και με ανάγκη σοβαρών επενδύσεων τόσο στο εργοστάσιο στα Κουφάλια όσο και σε μηχανολογικο εξοπλισμό, δεν ήταν πλέον ελκυστική για τη Vivartia και το CVC
Σύμφωνα δε με πληροφορίες της αγοράς, η Διοίκηση της VIVARTIA εστιάζει στην ενίσχυση της παρουσίας της ΔΕΛΤΑ στην αγορά και στις εξαγωγές, ενώ περιμένει μέχρι τέλη καλοκαιριού την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να προχωρήσει μαζί με τη Δωδώνη σε ευρύ πλάνο συνεργείων σε Βόρεια και Νότια Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης