Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η άρον άρον αποπληρωμή των 50 εκατ. του ομολογιακού του Ελλάκτωρ στη Reggeborgh αποδεικνύει επενδυτικό καιροσκοπισμό

Η άρον άρον αποπληρωμή των 50 εκατ. του ομολογιακού του Ελλάκτωρ στη Reggeborgh αποδεικνύει επενδυτικό καιροσκοπισμό
Οι Ολλανδοί για ακόμη φορά έδειξαν ότι είναι καιροσκόποι, δεν πιστεύουν πραγματικά στον Ελλάκτωρ και συνεχιζουν τις τακτικές, τα παιχνίδια εις βάρους των συμφερόντων του ομίλου Ελάκτωρ.
Σχετικά Άρθρα

Ως γνωστόν ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh είχε δανείσει τον Ελλάκτωρ μέσω ομολογιακού δανείου (δάνειο Γέφυρα 50 εκατ. ευρώ) για να χρηματοδοτήσει και για να καλύψει το ταμειακό έλλειμμα της θυγατρικής κατασκευαστικής Άκτωρ.
Το δάνειο αυτό δόθηκε πριν 3 περίπου μήνες και είχε ορίζοντα εξόφλησης 12μηνου.
Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ ευρώ με τιμή 0,90 ευρώ η Reggeborgh που συμμετείχε στην αύξηση με 50 εκατ ευρώ έδωσε εντολή στη διοίκηση του Ελλάκτωρ να της αποπληρώσει το δάνειο που χορήγησε στον όμιλο.
Πρακτικά δηλαδή η Reggeborgh με το που πιστώθηκαν τα κεφάλαια της αύξησης στον Ελλάκτωρ πήρε πίσω αμέσως τα 50 εκατ. ευρώ τα οποία είχε χορηγήσει με δάνειο.
Πολύ νωρίτερα από τη προθεσμία των 12 μηνών.
Αυτό αποδεικνύει επενδυτικό, επιχειρηματικό, μετοχικό, καιροσκοπισμό.
Αντί οι Ολλανδοί να αφήσουν τα κεφάλαια του δανείου ως ταμείο ασφαλείας τα απέσυραν άρον άρον.
Η διορισμένη διοίκηση του Ελλάκτωρ από τους Ολλανδούς για να τους δικαιολογήσει θα πει ότι το δάνειο των 50 εκατ. αποπληρώθηκε άρον άρον για να μην πληρώνει ο Ελλάκτωρ τόκους.
Όμως ο λόγος αυτός είναι προσχηματικός και αποδεικνύει στην πράξη την έλλειψη εμπιστοσύνης της Reggeborgh στον Ελλάκτωρ.
Ένας από τους βασικούς λόγους που προκαλεί ανησυχία στους Ολλανδούς είναι το γεγονός ότι το επενδυτικό σχήμα των εφοπλιστών Μπάκου και Καϋμενάκη και έχουν αποκτήσει 28,62% του Ελλάκτωρ οπότε έχουν έναν σκληρό μετοχικό ανταγωνισμό με την εταιρεία Greenhill των εφοπλιστών.
Οι Ολλανδοί για ακόμη φορά έδειξαν ότι είναι καιροσκόποι, δεν πιστεύουν πραγματικά στον Ελλάκτωρ και συνεχιζουν τις τακτικές, τα παιχνίδια εις βάρους των συμφερόντων του ομίλου Ελλάκτωρ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης