Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συμφωνία Autohellas - JP Morgan για χρηματοδότηση 180 εκατ. ευρώ με τιτλοποίηση μισθώσεων

Συμφωνία Autohellas - JP Morgan για χρηματοδότηση 180 εκατ. ευρώ με τιτλοποίηση μισθώσεων
«H συμφωνία αυτή διευρύνει τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της Autohellas» δήλωσε η CFO της Autohellas Αντωνία Δημητρακοπούλου

Η Autohellas ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας χρηματοδότησης 180 εκ. ευρώ με την JPMorgan Chase μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων από συμβάσεις μακροχρόνιων μισθώσεων (Asset Backed Securitization).
H συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη του ιδίου τύπου για την Autohellas μετά την αντίστοιχη που σύναψε το 2018 με τις ΕΙΒ, EIF, EBRD & KFW, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη συμφωνία τιτλοποίησης απαιτήσεων εκτός τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας.
Η διαφορά είναι ότι μετά την επιτυχή εξέλιξη της πρώτης συνεργασίας που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021, η δεύτερη συμφωνία αφορά σε υπερδιπλάσιο ποσό (180 εκ. ευρώ με την JPMorgan Chase, έναντι 72 εκ. ευρώ το 2018), ενώ επίσης στη δεύτερη συμφωνία δεν υπάρχει πλέον αναγωγή σε άλλα στοιχεία ενεργητικού της εταιρείας (non – recourse) παρά τη σημαντική βελτίωση των εμπορικών όρων. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό ότι πραγματοποιείται με έναν από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, την JPM, με την οποία η Autohellas μέχρι σήμερα δεν είχε κάποια συνεργασία.
Η CFO της Autohellas Αντωνία Δημητρακοπούλου δήλωσε σχετικά: «H συμφωνία αυτή διευρύνει τις εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης της Autohellas, διασφαλίζοντας ιδιαίτερα τη δυνατότητά μας για απρόσκοπτη ανάπτυξη με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους για τους πελάτες μας στον τομέα των μακροχρόνιων μισθώσεων.
Παράλληλα, απελευθερώνει Ίδια κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξή μας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις που σταδιακά ανακάμπτουν κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες 6 χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, καθώς και για την ιδιαίτερα σημαντική και αναγκαία επένδυση στην ηλεκτροκίνηση.
Ήδη το 2021 έχουμε επενδύσει σε αγορά 7,000 περίπου νέων αυτοκινήτων μόνο στην Ελλάδα στα οποία για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνονται και περισσότεροι από 10 διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών για το στόλο βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Από την πλευρά μας ευχαριστούμε την JPM για την αποτελεσματικότητα, αλλά και την ταχύτητα που επέδειξε για την επιτυχή διεκπεραίωση της συναλλαγής σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών».
Στη συναλλαγή αυτή με την JPM, η Alpha Bank S.A. έχει αναλάβει το ρόλο του Back up Servicer και παρέχει τον ελληνικό λογαριασμό της Εταιρείας ειδικού σκοπού που εξυπηρετεί την εν λόγω χρηματοδότηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης