Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πάνω από 11.000 βιογραφικά για μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα hubs της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από 11.000 βιογραφικά για μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα hubs της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Περισσότερα από 11.000 βιογραφικά έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Pfizer για τις θέσεις εργασίας στα δύο hubs στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 11.000 βιογραφικά, εκ των οποίων το 15% προερχόταν από Έλληνες του εξωτερικού, έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η Pfizer για τις θέσεις εργασίας στα δύο hubs που έχει δημιουργήσει στη Θεσσαλονίκη, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης.
Το πρώτο hub της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας στη Θεσσαλονίκη απασχολεί σήμερα 320 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι πρόκειται να αυξηθούν, ενώ η επιτυχής λειτουργία του έφερε την επένδυση στο δεύτερο hub, όπου σήμερα εργάζονται 170 άτομα.
Αναφερόμενος στα κριτήρια που «έπεισαν» τη Pfizer να επενδύσει στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για το ανθρώπινο δυναμικό της, το δυναμικό οικοσύστημα επιχειρήσεων, τη γεωγραφική θέση και το μέγεθος της πόλης, καθώς και την πολιτική στήριξη για την πραγματοποίηση της επένδυσης. Ως ένα πιο «soft» -όπως το χαρακτήρισε- κριτήριο λειτούργησε, είπε, και το πάθος της συσπείρωσης της τοπικής κοινωνίας για την προσέλκυση της επένδυσης.
Συμπλήρωσε πως από τα 38 δισ. ευρώ που επενδύονται ετησίως σε Έρευνα και Ανάπτυξη για φάρμακα (στην Ευρώπη), η Ελλάδα έχει μόνο ένα μικρό μερίδιο, αλλά παρόλα αυτά η χώρα αναπτύσσεται και έχει προοπτικές. «Έχουμε 28 εργοστάσια παραγωγής (φαρμάκων) στην Ελλάδα και οι μεγαλύτερες από αυτές τις εταιρείες είναι εξαγωγικές, κάτι που είναι θετικό. Το μόνο που πρέπει να βελτιωθεί είναι ότι υπάρχει μεγάλη επικέντρωση στα γενόσημα, ο ανταγωνισμός είναι βάσει κόστους και δεν έχουμε περάσει ακόμα στον τομέα της βιοτεχνολογίας» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης