Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Διαψεύδει η ΓΕΚ Τέρνα ότι σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αφορμή την Εγνατία Οδό

Διαψεύδει η ΓΕΚ Τέρνα ότι σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με αφορμή την Εγνατία Οδό
Άπαξ και η ΓΕΚ Τέρνα διαψεύδει τα περί αύξησης κεφαλαίου θα πρέπει αυτήν την παράμετρο να την αξιολογήσουμε με προσοχή
Διαψεύδει η ΓΕΚ Τέρνα αναφορές του bankingnews.gr για επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε μεγάλη κατασκευαστική.
Παρότι το bankingnews.gr δεν κατονομάζει τη ΓΕΚ Τέρνα αλλά όντως αναφέρεται σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία που εμπλέκεται στην Εγνατία Οδό, αναφέρει τα εξής:
1)Η ΓΕΚ Τέρνα διαψεύδει ότι σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατ' οποιοδήποτε λόγο, είτε για να χρηματοδοτήσει την Εγνατία είτε άλλο project
2)Η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα δέχεται πιέσεις σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2021 με αφορμή αυτή τη φημολογία περί επικείμενης αύξησης κεφαλαίου
3)Αφορμή για το δημοσίευμα του bankingnews.gr αποτέλεσε πηγή σε κορυφαίο ξένο επενδυτικό οίκο που "προέβλεψε" ότι η ΓΕΚ Τέρνα θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.
Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι άπαξ και η ΓΕΚ Τέρνα διαψεύδει τα περί αύξησης κεφαλαίου θα πρέπει αυτήν την παράμετρο να την αξιολογήσουμε με προσοχή και οι επενδυτές να την αποτιμήσουν ως ρεαλιστική πληροφόρηση από την εταιρεία.
Η κεφαλαιοποιήση της ΓΕΚ Τέρνα ανέρχεται σήμερα στα 908 εκατ.

Ειδικότερα, η ΓΕΚ Τέρνα προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

Με αφορμή φημολογία που θέλει τη ΓΕΚ Τέρνα να μελετά το ενδεχόμενο υλοποίησης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων μετόχων της εταιρείας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τέτοιος σχεδιασμός, καθώς η εταιρεία διαθέτει ήδη ικανή κεφαλαιακή βάση να ανταποκριθεί στο επενδυτικό της πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ το bankingnews.gr ανέφερε νωρίτερα:

Παράθυρο ευκαιρίας φαίνεται ότι έχει ανοίξει για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου σε μια περίοδο όπου οι εταιρίες χρειάζονται αυξήσεις κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι

1)Πιέζουν μεγάλη συστημική τράπεζα με πάνω από 2 δισεκ. κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριοι να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ώστε να βελτιώσει την ποιότητα των κεφαλαίων της ειδικά σε όρους DTC προς ίδια κεφάλαια.
Μάλιστα μέρος του επιτελείου της κυβέρνησης θα ήθελε να προχωρήσει αύξηση κεφαλαίου ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας να μειώσει και το ποσοστό του το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η τράπεζα πάντως κατηγορηματικά διαψεύδει ότι σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου και φαίνεται ότι αυτό είναι ακριβές.
Οι σκέψεις πάντως σε ορισμένους κύκλους του Μαξίμου είναι ότι κάθε τράπεζα είναι ελεύθερη να αποφασίσει τέτοια στρατηγικά ζητήματα αλλά εάν μπορεί να υλοποιήσει αύξηση γιατί να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

2)Μεγάλος Οργανισμός με πάνω από 7 δισ. κεφαλαιοποίηση στο ελληνικό χρηματιστήριο επίσης μελετάει το ενδεχόμενο μεγάλης αύξησης κεφαλαίου για να μπορέσει να υλοποιήσει πλάνα ανάπτυξης και επενδύσεων.

Το συμπέρασμα είναι ότι εάν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν, μεσοβραχυχρόνια το ελληνικό χρηματιστήριο θα δεχθεί πιέσεις.
Εάν η επικρατούσα άποψη επιβεβαιωθεί ότι ο Οκτώβριος θα είναι μήνας διόρθωσης στα χρηματιστήρια και ο Νοέμβριος μήνας ανάκαμψης, θα μπορούσαμε να δούμε τον Γενικό Δείκτη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο στις 800 με 780 μονάδες το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης