Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άκτωρ: Προβλέπουν ότι θα περάσουν σε κέρδη από τον … Απρίλιο του 2022...

Άκτωρ: Προβλέπουν ότι θα περάσουν σε κέρδη από τον … Απρίλιο του 2022...

Τα βλέπουν όλα σύννομα για την προσωπική εταιρεία  Κατοικίες το Κτήμα Καμπάς

Σχετικά Άρθρα
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022, αναμένεται να επιστρέψει σε κέρδη η Άκτωρ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Χρ. Παναγιωτόπουλο, αν και μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν συμβασιοποιηθεί έργα συνολικού ύψους 956 εκατ. ευρώ.
Μέχρι σήμερα, όπως θα δούμε, έχουν υπογραφεί συμβάσεις για κατασκευαστικά έργα ( δημόσια και ιδιωτικά ), ύψους 437 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Ο πρόεδρος της Άκτωρ, έδωσε και την αιτία της προχθεσινής ανόδου μετοχής της Καμπάς ( 8,55%, 2,54 ευρώ ) καθώς σε συνέντευξη τύπου είπε ότι, η εταιρεία εξετάζει για το Κτήμα Καμπάς την κατασκευή κατοικιών, μαζί με τις απαραίτητες υποδομές, και όχι γραφείων, αλλά και μια ακόμα πρόταση που έχει έλθει από τις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος και της Άκτωρ, μάλιστα, απέδωσε την άνοδο της μετοχής στο γεγονός οτι, για “πολλά χρόνια η μετοχή βρισκόταν σε χειμερία νάρκη και τώρα οι επενδυτές αναγνωρίζουν την αξία των assets”.
Συμπλήρωσε, δε ότι δεν γνωρίζει ούτε προχθεσινό αγοραστή ή πωλητή των μετοχών της εταιρείας.


Άκτωρ : Επαναδιαπραγμάτευση των έργων αλλά δεν έχουμε στοιχεία

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, το νέο πλάνο της Άκτωρ είναι πρώτον, η επαναδιαπραγμάτευση των όρων στις υπάρχουσες συμβάσεις, για ορισμένα έργα στην Ελλάδα και όλα τα έργα στην Ρουμανία.
Σε αλλεπάληλες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν έδωσε ούτε ένα παράδειγμα έργου στο οποίο η σημερινή διοίκηση άλλαξε τους όρους της σύμβασης.
Σχετικά με τους άλλους δυο στόχους της Άκτωρ είναι η επικέντρωση σε έργα σε Ελλάδα και Ρουμανία και η αποχώρηση από όλες τις ζημιογόνες χώρες, ενω η εταιρεία θα συμμετάσχει και σε έργα για την κλιματική αλλαγή.

Όλα σύννομα με την P & C Developments

Kατά τον κ. Παναγιωτόπουλο, σ ότι αφορά την προσωπική εταιρεία P & C Developments ( στην οποία μετέχει πλέον ο αδελφό του ) , όλα έχουν γίνει σύννομα.
Μάλιστα αν και η εταιρεία συμμετέχει με μονοψήφια ποσοστά σε κοινά έργα με την Άκτωρ δεν υφίσταται καμία σύγκρουση συμφερόντων.

Ζημιές 182 εκατ. ευρώ μόνο το 2020 απο την προηγούμενη διοίκηση

Αν και βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας οκτώ μήνες ο κ. Παναγιωτόπουλος επέρριψε τις ευθύνες στην προηγούμενη δίοικηση λέγοντας ότι, την τριετία 2018 -2020 ο τζίρος της Άκτωρ μειώθηκε απο 1,4 δισ. ευρώ σε 500 εκατ. ευρώ ενω ζημιές ανήλθαν σε 470 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο το 2020 οι ζημιές ήταν 182 εκατ. ευρώ.

Έργα πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην Άκτωρ – εκ των οποίων το 14% ανήκει στην παλαιά διοίκηση

Στην συνέχεια, όπως ανέφερε ότι η Άκτωρ συμμετείχε σ όλους τους διαγωνισμούς το προηγούμενο διάστημα ( σ.σ στα έργα των κατοικιών για τους μετανάστες η Άκτωρ δεν προσήλθε ) και πως συνολικά τα έργα στα οποία κέρδισε η Άκτωρ ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Εξ αυτών έργα ύψους 437 εκατ. ευρώ έχουν συμβασιοποιηθεί από την αρχή του έτους απο την Άκτωρ.
Εξ αυτών, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτω από το 14% έχουν αναληφθεί επί ημέρων της προηγούμενης διοίκησης.
Συγκεκριμένα, από τα 800 εκατ ευρώ, τα 437 έχουν συμβασιοποιηθεί ( 262 εκατ. ευρώ δημόσια έργα, 175 εκατ. ευρώ ιδιωτικά ). Επίσης μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται προς υπογραφή δημόσια έργα, ύψους 519 εκατ. ευρώ και ιδιωτικά ύψους 25 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά 544 εκατ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή τα έργα φθάνουν τα 956 εκατ. ευρώ.

Δέσμευση για επιστροφή στην κερδοφορία στο τέλος του α΄τριμήνου του 2022

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε για την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία από το τέλος του α΄τριμήνου του 2022, αν και σε ερώτηση του bankingnews απέφυγε να πει ποιά από τα έργα των 437 εκατ. ευρώ συμβάλλουν στα λειτουργικά κέρδη.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματα καταχωρούνται μήνα με το μήνα.
Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, σσε σχετική ερώτηση είπε ότι το έργο είναι εφικτό να περατωθεί μέχρι το τέλος του 2023.
Η εταιρεία συμμετέχει κατά 100% στην κατασκευή των 5 σταθμών του Μετρό και κατά 64% στην βασική γραμμή.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης