Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Bολιδοσκοπεί την εισαγωγή της Intralot Inc στον δείκτη Nasdaq

tags :
Intralot: Bολιδοσκοπεί την εισαγωγή της Intralot Inc στον δείκτη Nasdaq
Η εισηγμένη εταιρεία έχει αναθέσει τις σχετικές διαδικασίες στην αμερικανική χρηματιστηριακή Jefferies.

Στο επόμενο βήμα περνά η Intralot μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του χρέους καθώς εξετάζει την εισαγωγή των μετοχών της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc στην αγορά του Nasdaq, ακριβώς όπως είχε ανακοινωθεί κατά την Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη εταιρεία, έχει αναθέσει τις σχετικές διαδικασίες στην αμερικανική χρηματιστηριακή Jefferies.
Η εισαγωγή των μετοχών της Intralot Inc την οποία είχε προαναγγείλει η διοίκηση της μητρικής Intralot ουσιαστικά θα ολοκληρώσει και την συμφωνία ανταλλαγής με τους ομολογιούχους του 2024.
Συγκεκριμένα, funds τα οποία κατείχαν τις ομολογίες του 2024 έχουν λάβει μετοχές σε ποσοστό 34,27% και έχουν κάθε συμφέρον, όχι μόνο για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Nasdaq, αλλά και ενδεχομένως να αυξήσουν την συμμετοχή τους, αν κι αυτή την προοπτική την είχε απορρίψει η διοίκηση της εταιρείας στην πρόσφατη ενημέρωση των αναλυτών, καθώς μόλις είχε ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση χρέους.
Η διοίκηση, της εταιρείας, δεν επείγεται προσώρας για το θέμα, αναμένοντας, πιθανότατα, και μια πρόταση από τους ομολογιούχους- μετόχους. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ των funds που συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση είναι τα εξής: Oak Hill, M&G Plc, Beach Point capital.

Η επιλογή του κατάλληλου χρόνου

H ανοδική πορεία της αμερικανικής θυγατρικής (Ιntralot Inc) στα αποτελέσματα της μητρικής – καθώς συμβάλλει στη λειτουργική κερδοφορία σε ποσοστό 70-75% - αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης του αθλητικού στοιχήματος στις ΗΠΑ για τα επόμενα χρόνια είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την αποτίμηση που θα λάβει η θυγατρική εταιρεία στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Όπως είναι εύλογο, η Intralot, αλλά και οι ομολογιούχοι μέτοχοι επιδιώκουν να επιλεγεί ο κατάλληλος χρόνος και οι συνθήκες προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της διοίκησης της Intralot, για ολόκληρη την χρήση του 2021 τα κέρδη Ebidta της μητρικής Intralot θα διαμορφωθούν περί τα 100 εκατ. ευρώ, συνεπώς η εταιρεία είναι εύλογο να αναμένει την καταγραφή των φετινών μεγεθών για την Intralot Inc.
Eπιπλέον, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στα αποτελέσματα του 9μηνου, σε επίπεδο μητρικής, θα καταγραφεί η ανταλλαγή των ομολόγων και η μείωση του δανεισμού κατά 163 εκατ. ευρώ, έτσι ο Δείκτης χρέος προς Ebidta θα μειωθεί στο 5.
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, από πηγές της αγοράς η Intralot Inc θα μπορούσε να φθάσει σε μια αποτίμηση έως και 1,2 δισ. ευρώ, με βάση τις συναλλαγές (πολλαπλασιαστές) οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στον κλάδο.
Σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα κινούνται και οι προσφορές που έχουν πραγματοποιήσει αμερικανικά funds για μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου (βλέπε Entain).

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης