Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περδικάρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Ο κατασκευαστικός κλάδος θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας

Περδικάρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Ο κατασκευαστικός κλάδος θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας
Περδικάρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): Είμαστε στη γραμμή αφετηρίας σαν χώρα και κοινωνία

«Ο κατασκευαστικός κλάδος μετά από μια δωδεκαετία συνεχούς συρρίκνωσης καλείται να αποτελέσει για μια ακόμη φορά τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ένα από τα βασικά εργαλεία για την υλοποίηση του προγράμματος του ταμείου ανάκαμψης».
Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Περδικάρης, μέλος Δ.Σ. Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μιλώντας στο 4th ATHENS INVESTMENT FORUM, στην ενότητα "Υποδομές – Κατασκευές.
Ο κατασκευαστικός κλάδος κλειδί για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Τα νέα έργα και η χρηματοδότησή τους".
Ο κ. Πεδικάρης αναφέρθηκε στους πόρους που θα διατεθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και τα οποία θα διατεθούν για την Πράσινη Μετάβαση/Κυκλική Οικονομία, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας, την απασχόληση, τις δεξιότητες και την Κοινωνική Συνοχή.
«Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την χώρα στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε και καταδικασμένοι να επιτύχουμε, και μάλιστα αυτό να γίνει μέσα σε απόλυτα οριοθετημένη περίοδο. Με πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα δηλαδή", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η επιτυχία του προγράμματος, όπως είπε, θα έχει σαν αποτέλεσμα να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, χιλιάδες άνθρωποι θα βρουν δουλειά και να αμβλυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες
«Η χώρα θα καταστεί ενεργειακά αυτάρκης και ασφαλής.
Θα μειωθεί το κόστος ενέργειας, η οικονομία μας θα γίνει πιο ανταγωνιστική
Με τον ψηφιακό μετασχηματισμό θα καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, το κράτος θα γίνει πιο φιλικό στον πολίτη, θα βελτιωθεί η δημοκρατία
Με την ανάπτυξη που θα επέλθει θα αυξηθεί το κοινωνικό μέρισμα και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα επαναπατρισθεί επιστημονικό προσωπικό που ξενιτεύτηκε τα χρόνια της κρίσης.
Και έτσι θα οδηγηθούμε σαν χώρα στην βιώσιμη ευημερία για όλους», τόνισε.
Στο πλαίσιο των «όπλων» που διαθέτει η χώρα μας, όπως είπε ο κ. Περδικάρης «είναι η ύπαρξη πόρων, ένα νέο θεσμικό πλαίσιο καθώς και μία συσσωρευμένη τεχνογνωσία.
Η διάθεση της κοινωνίας να ξεφύγει από την στασιμότητα και να κάνει ένα άλμα μπροστά σε συνδυασμό με την ικανότητα που έχουμε επιδείξει ιστορικά σαν λαός να πετυχαίνουμε όταν έχουμε θέσει εθνικούς στόχους".
Αναφερόμενος στα μειονεκτήματα, αναφέρθηκε στην συρρίκνωση του τεχνικού και εργατικού προσωπικού σαν παράπλευρη συνέπεια της περιορισμένης κατασκευαστικής δραστηριότητας όλη την προηγούμενη περίοδο, στην άνοδο του ενεργειακού κόστους, στην άνοδο της τιμής των πρώτων υλών, στον αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω των υπερβολικά χαμηλών προσφορών καθώς και στη γραφειοκρατία της δημόσιας διοίκησης».
Προκειμένου να ανταποκριθεί η Ελλάδα σε αυτήν την πρόκληση, όπως είπε, θα πρέπει ο καθένας να συμβάλει με ό,τι και όπως μπορεί, πρέπει να ξεχάσουμε της παλιές νοοτροπίες, τις συνεχείς αντιπαραθέσεις και να υιοθετήσουμε μια νέα βελτιωμένη κουλτούρα σε πολλά θέματα.
Θα πρέπει να κάνουμε πιο διαφανείς τις διαδικασίες αλλά και να συστρατευθούμε σε αυτή την προσπάθεια, αφού δεν περισσεύει κανείς.
«Εμείς, σαν όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, θα είμαστε παρόντες.
Με όλες μας τις δυνάμεις, όπως κάνουμε ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια.
Προωθούμε ή συμμετέχουμε σε επενδύσεις συνολικής αξίας άνω των 6,5 δισ ευρώ για να συμβάλλουμε παντοιοτρόπως με επενδύσεις αυξημένης προστιθέμενης στην Εθνική προσπάθεια.
Σήμερα σαν χώρα και κοινωνία είμαστε στην γραμμή αφετηρίας.
Δηλώνουμε ενσυνείδητα παρόντες για την μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας, και είμαστε στην διάθεση της Πολιτείας για να συμβάλουμε εποικοδομητικά όπου και όπως μπορούμε.
Το οφείλουμε στην χώρα μας.
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας", ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Περδικάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης