Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αντικατάσταση βόμβα στη Lidl Ελλάς - Απομακρύνθηκε ο Πρόεδρος Ιάκωβος Ανδρεανίδης

Αντικατάσταση βόμβα στη Lidl Ελλάς - Απομακρύνθηκε ο Πρόεδρος Ιάκωβος Ανδρεανίδης
Την αντικατάσταση του Ιάκωβου Ανδρεανίδη από τη θέση του προέδρου της LIDL Ελλάς αποφάσισε η μητρική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία και στη θέση του τοποθέτησε τον κ. Martin Brandenburger,
Σχετικά Άρθρα

Την αντικατάσταση του Ιάκωβου Ανδρεανίδη από τη θέση του προέδρου της LIDL Ελλάς αποφάσισε η μητρική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία και στη θέση του τοποθέτησε τον κ. Martin Brandenburger, ο οποίος μέχρι πρότινος εκτελούσε καθήκοντα γενικού διευθυντή πωλήσεων στην Κροατία και την Ελβετία καθώς και Μέλος της Διοίκησης Πωλήσεων στην Ιταλία και τη Μάλτα.
Μέχρι πρότινος ήταν Μέλος της Διοίκησης Logistics στη Lidl International, τη μητρική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, μετά από 15 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη Lidl, παραδίδει στον ελβετικής καταγωγής Martin Brandenburger.
Η αντικατάσταση του έπεσε σαν «βόμβα» στα κεντρικά γραφεία της Lidl Ελλας στη Θεσσαλονίκη καθώς ο κ. Ανδρεανίδης , τα τελευταία 15 χρόνια η αλυσίδα είχε διεισδύσει σ όλα τα στρώματα της κοινωνίας παρότι ήταν μια εκπτωτική αλυσίδα και το 75% των προϊόντων της ήταν PL.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς η απομάκρυνση του Ιάκωβου Ανδρεανίδη πρέπει να συνδέεται με την αλλαγή διοίκησης στην μητρική εταιρεία. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούλιο αποχώρησε από τα ηνία του ομίλου Schwartz ο Klaus Gehrig και τη θέση κατέλαβε ο Gerd Chrznowski. 

Οι διοικητικές αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας του ομίλου έφτασαν μέχρι την Θεσσαλονίκη, παρότι τα τελευταία 15 χρόνια η θητεία του Ιάκωβου Ανδρεανίδη είχε στεφθεί με επιτυχία.
Η Lidl Ελλάς είχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και η φετινή χρονιά θα έκρινε τη δεύτερη θέση στην εγχώρια αγορά με την γερμανική αλυσίδα να απειλεί την αλυσίδα της ΑΒ Βασιλόπουλου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης