Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Είμαστε αισιόδοξοι για τα χρόνια που έρχονται – Με αξιώσεις στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Είμαστε αισιόδοξοι για τα χρόνια που έρχονται – Με αξιώσεις στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης
Οι επενδυτικές δαπάνες θα ανέλθουν για τον όμιλο στα 550 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης και στα 480 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν οι δημοσιευμένες ελεύθερες ταμειακές ροές
Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, μίλησαν από μόνα τους, όπως φάνηκε στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών, με τους τελευταίους να μην έχουν πολλές απορίες προς επίλυση.
Η διοίκηση του Οργανισμού εμφανίστηκε αισιόδοξη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Μιχάλη Τσαμάζ, να αναφέρει πως είναι θετικός για τα χρόνια που έρχονται και πως βλέπει θετικές εξελίξεις, με μία από αυτές να είναι η μείωση του φόρου στην κινητή τηλεφωνία.
Παράλληλα η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρθηκε πως περιμένει από τα μέσα της επόμενης χρονιάς να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον ΟΤΕ να είναι έτοιμος να διεκδικήσει με αξιώσεις αρκετά από αυτά.

Ταμείο Ανάκαμψης

Τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης που συνδέονται με την ψηφιοποίηση υπολογίζονται κοντά στα 6 δισ. ευρώ.
Η διοίκηση του ΟΤΕ αναφέρθηκε πως η χρήση δεδομένων στην Ελλάδα επέστρεψε στα επίπεδα του 2019 και αυξήθηκε κατά 85% έναντι του περσινού τρίτου τριμήνου και πως περιμένει αυξημένα EBITDA σε προσαρμοσμένο επίπεδο για τη δραστηριότητα της Ρουμανίας στο σύνολο της χρήσης.
Οι επενδυτικές δαπάνες θα ανέλθουν για τον όμιλο στα 550 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης και στα 480 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν οι δημοσιευμένες ελεύθερες ταμειακές ροές.

Για τον πληθωρισμό

Τα αυξημένα ενεργειακά κόστη επηρέασαν κατά 10 εκατ. ευρώ φέτος τον ΟΤΕ και απαντώντας σε ερώτηση αναλυτή αν προβληματίζονται από τον πληθωρισμό και αν σχεδιάζουν αυξήσεις, η διοίκηση ανέφερε πως η αγορά είναι πολύ ανταγωνιστική και οι τιμές δίνουν καλή αξία στους καταναλωτές.
Δεν συνδέει έτσι τον πληθωρισμό με αυξήσεις αλλά τονίστηκε πως παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.
Για τη Ρουμανία αναφέρθηκε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η σταθεροποίηση της δραστηριότητας και ήδη φαίνεται βελτίωση στα έσοδα.
Κύριο μέλημα είναι αυτό και αργότερα μπορεί να εξεταστεί και πάλι η πώληση.
Υπενθυμίζεται πως ολοκλήρωσε ο ΟΤΕ την πώληση της σταθερής στη Ρουμανία και πλέον έχει το 100% της κινητής.
Λόγω της πώλησης οι μέτοχοι του Οργανισμού με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου έχουν δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 0,2394646 ευρώ ανά μετοχή.
Οι μετοχές θα διαπραγματεύονται σήμερα (Δευτέρα 15/11) χωρίς το σχετικό δικαίωμα που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,5%.
Στο εννεάμηνο ο ΟΤΕ είχε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 368,1 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 13,1%, ενώ ο καθαρός δανεισμός υποχώρησε 26% διαμορφούμενος στα 763,9 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης