Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μπένος (Cenergy): Δεν το παίζουμε σκληρά καρύδια αλλά το υψηλό ανεκτέλεστο μας δίνει ευελιξία

Μπένος (Cenergy): Δεν το παίζουμε σκληρά καρύδια αλλά το υψηλό ανεκτέλεστο μας δίνει ευελιξία
Διατήρησε το στόχο για καθαρό δανεισμό προς EBITDA στις 3 φορές η διοίκηση της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξη για το σύνολο της χρήσης εμφανίστηκε η διοίκηση της Cenergy στην τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, τονίζοντας πως η ανάκαμψη του κλάδου των σωλήνων θα βελτιώσει τα περιθώρια.
Το υψηλό ανεκτέλεστο παρέχει ευελιξία στην διεκδίκηση των έργων ανέφερε η εταιρεία με τον οικονομικό διευθυντή, Αλέξανδρο Μπένο, να σημειώνει χαρακτηριστικά πως «δεν το παίζουμε σκληρά καρύδια, αλλά το υψηλό ανεκτέλεστο μας βοηθάει στο να λέμε στον πελάτη αυτή είναι η τιμή μας, αλλά και χωρίς να το χρησιμοποιούμε για να ανεβάσουμε τις τιμές».

Μία πίεση στα περιθώρια στο τρίτο τρίμηνο αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν περνάνε κατευθείαν στον καταναλωτή οι αυξήσεις των τιμών των εμπορευμάτων και τα άλλα αυξημένα κόστη.
Ωστόσο, υπάρχει διάθεση και από τους πελάτες να συζητήσουν τις διαφορές και ειδικά στα μεγάλα έργα υπάρχουν οι ρήτρες ώστε η εταιρεία να περνάει τις αυξήσεις που υπάρχουν.
Ο κλάδος των καλωδίων ηγείται της κερδοφορίας, αλλά έχει ανακάμψει ο κλάδος των σωλήνων και η ανάκαμψη αναμένεται να διατηρηθεί και στο τέταρτο τρίμηνο.
Μέχρι το τέλος του 2022 υπάρχει αρκετή δουλειά στα καλώδια, ενώ έρχεται νέα συμφωνία στον κλάδο των σωλήνων που θα προσφέρει αρκετή δουλειά και σε αυτόν τον κλάδο.
Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη μεγάλων παραγωγών και να πάρουμε σημαντικά έργα, είπε η διοίκηση.
Το ανεκτέλεστο των 800 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτέμβρη είναι το υψηλότερο για την εταιρεία από την ίδρυσή της.

Αναφορικά με τον καθαρό δανεισμό, η διοίκηση επανέλαβε πως παραμένει ο στόχος να είναι 3 φορές τα EBITDA και στο τέλος εννεαμήνου είναι στις 3,3-3,4 φορές αλλά περιμένει πως στο τέλος του έτους θα είναι χαμηλότερος.
Αναφορικά με το επενδυτικό πρόγραμμα η διοίκηση ανέφερε πως οι μεγάλες επενδύσεις έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια και τώρα οι επενδύσεις αφορούν συντήρηση και μόνο.
Το ετήσιο πρόγραμμα είναι στα 35-40 εκατ. ευρώ και αυτό είναι ένα κανονικό CAPEX στην παρούσα φάση του ομίλου.
Δεν εξετάζονται άλλες επενδύσεις σε αυτό το διάστημα.
«Οι αριθμοί είναι εδώ για να μας δείξουν τη δυναμική τους, υπάρχει αισιοδοξία για το τέλος του έτους παρά τις δύσκολες συνθήκες, ενώ αναμένουμε σταδιακή ανάκαμψη και στην αγορά των ΗΠΑ», είπε ο κ.Μπένος στο κλείσιμο της παρουσίασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης