Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο 2,60% - 2,95% το εύρος απόδοσης του ομολόγου της Noval Property

Στο 2,60% - 2,95% το εύρος απόδοσης του ομολόγου της Noval Property

Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2021. Ποια είναι η διαδικασία της προσφοράς των ομολογιών.

Σχετικά Άρθρα
Με κατώτατη απόδοση 2,60% και ανώτατη απόδοση 2,95% θα διενεργηθεί η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα, με καταβολή μετρητών και εισαγωγή διαπραγμάτευση στην κατηγορία τίτλων σταθερού εισοδήματος των ομολογιών της Noval Property, με έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.

Η δημόσια προσφορά θα διαρκέσει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται πως το ΔΣ της Noval Property αποφάσισε στις 17 Νοεμβρίου:

(α) την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου από την Εταιρεία (εφεξής «Ομολογιακό Δάνειο» ή «ΚΟΔ»), βάσει των διατάξεων των άρθρων 59 – 74 του Ν.4548/2018, όπως ισχύουν, όσες διατάξεις του Ν. 3156/2003 παραμένουν σε ισχύ, καθώς και του Ν. 3371/2005, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο έως €120.000.000, διάρκειας επτά (7) ετών, διαιρούμενου σε έως 120.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (εφεξής οι «Ομολογίες»), καθώς και την έγκριση των ειδικότερων όρων του Ομολογιακού Δανείου, οι οποίοι αποτελούν το Πρόγραμμα ΚΟΔ (εφεξής το «Πρόγραμμα ΚΟΔ»),
(β) ότι οι Ομολογίες θα διατεθούν προς κάλυψη μέσω Δημόσιας Προσφοράς στο σύνολο του επενδυτικού κοινού εντός της Ελληνικής Επικράτειας, ήτοι σε ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές εντός περιόδου τριών (3) εργασίμων ημερών κατά την οποία θα διεξαχθεί η κάλυψη του Ομολογιακού Δανείου (εφεξής η «Δημόσια Προσφορά»), με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (εφεξής το «Η.ΒΙ.Π.» ή «Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών»), θα καταχωρηθούν στο Σ.Α.Τ. και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών,
(γ) ότι η τιμή διάθεσης ανά Ομολογία έχει οριστεί στο άρτιο, ήτοι σε €1.000 ανά Ομολογία.
Εάν το ΚΟΔ δεν καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον €100.000.000, η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου θα ματαιωθεί και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει δεσμευθεί για έκαστο Ιδιώτη Επενδυτή θα αποδεσμευθεί το αργότερο εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών ατόκως.

Διαδικασία προσφοράς των ομολογιών

Η διάθεση των προσφερόμενων προς κάλυψη Ομολογιών, ήτοι Ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας έως €120.000.000 θα πραγματοποιηθεί με Δημόσια Προσφορά αυτών στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. Μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. θα αποτελεί ο τίτλος της μίας (1) Ομολογίας. Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει Αίτηση Κάλυψης για την αγορά Ομολογιών, μέσω της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π. για μία (1) τουλάχιστον προσφερόμενη Ομολογία ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών.
Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της Δημόσιας Προσφοράς, δηλαδή έως εκατόν είκοσι χιλιάδες (120.000) Ομολογίες. Ελάχιστο όριο συμμετοχής είναι η μία (1) Ομολογία, ονομαστικής αξίας €1.000.
Η Δημόσια Προσφορά και εγγραφή των ενδιαφερόμενων επενδυτών θα διαρκέσει τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Συντονιστές της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π., κατά τα οριζόμενα στην Απόφαση Η.ΒΙ.Π., έχουν ορισθεί οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι. Ειδικότερα, η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την 30 Νοεμβρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 10:00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την 2 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα Ελλάδος 4:00 μ.μ.
Το Η.ΒΙ.Π. θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ., εκτός της 2 Δεκεμβρίου 2021 κατά την οποία θα λήξει στις 4:00 μ.μ.
Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής στη Δημόσια Προσφορά των Ομολογιών, πρέπει να υποβάλει, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς, Αίτηση Κάλυψης για τις Ομολογίες, σε συμμόρφωση με τους όρους και προϋποθέσεις του Ενημερωτικού Δελτίου και του Προγράμματος ΚΟΔ.
Τροποποίηση ή ακύρωση Αίτησης Κάλυψης για την προσφορά αγοράς είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της περιόδου της Δημόσιας Προσφοράς, ακολουθώντας διαδικασία ανάλογη της αρχικής υποβολής.
Αν η Αίτηση Κάλυψης δεν είναι προσηκόντως συμπληρωμένη τηρουμένων των όρων συμμετοχής και εγγραφής στη Δημόσια Προσφορά σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, το Πρόγραμμα ΚΟΔ και την Απόφαση Η.ΒΙ.Π., η Αίτηση Κάλυψης δεν θα γίνεται αποδεκτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης