Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία ιδρύει η MAS ΑΕ

tags :
Θυγατρική εταιρεία στη Ρουμανία ιδρύει η MAS ΑΕ

Με έδρα το Βουκουρέστι, η νέα θυγατρική έχει στόχο να επεκτείνει τη επιχειρηματική δραστηριότητα της MAS και να εδραιώσει την παρουσία της στη Ρουμανία και την ευρύτερη περιοχή

H MAS Α.Ε., ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας με 45 χρόνια εμπειρίας στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστημάτων αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης για τον κλάδο της Ενέργειας της βαριάς βιομηχανίας και της Ναυτιλίας, ιδρύει θυγατρική εταιρεία στην Ρουμανία με την επωνυμία MAS EUROPE – INTELLIGENT ENERGY TECHNOLOGIES SRL.

Με έδρα το Βουκουρέστι, η νέα θυγατρική έχει στόχο να επεκτείνει τη επιχειρηματική δραστηριότητα της MAS και να εδραιώσει την παρουσία της στη Ρουμανία και την ευρύτερη περιοχή.
Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι από τις πιο ενεργές και ταχέως αναπτυσσόμενες σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της MAS και γι’ αυτό αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την προώθηση των προϊόντων, των υπηρεσιών και των πρωτοποριακών λύσεων της.
Η Ρουμανία, είναι παραδοσιακά μεγάλη δύναμη στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Στην προσπάθεια μείωσης των αποτυπωμάτων άνθρακα, η δέσμευση της χώρας είναι να παράγει περίπου το 30% της ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, γεγονός που σηματοδοτεί σημαντική ανάπτυξη αυτών μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Παράγοντες όπως η ανάγκη μείωσης της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, τα μειωμένα κόστη των τεχνολογιών ΑΠΕ που γίνονται ανταγωνιστικά προς τα ορυκτά καύσιμα και οι ενθαρρυντικές κυβερνητικές πολιτικές επιβεβαιώνουν την κατεύθυνση αυτή.
Ο Strategy & Commercial Manager της MAS A.E. κύριος Ευάγγελος Μακρινός δήλωσε: «Ο κλάδος της Ενέργειας στην Ρουμανία παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα στην παραγωγή από πολλαπλές πηγές όπως υδρογονάνθρακες, υδροηλεκτρικά και πυρηνικά με παλαιές τεχνολογίες, γεγονός το οποίο παρέχει ευκαιρίες εκσυγχρονισμού σε όλη την αλυσίδα αξίας μέχρι τον τελικό καταναλωτή.
Η στροφή στις βιώσιμες μορφές παραγωγής, όπως η αιολική, τα φωτοβολταϊκά και η βιομάζα, θα συμπληρώνει αυξανόμενα το μερίδιο στην συνολική ηλεκτροπαραγωγή.
Η MAS, μαζί με τους τοπικούς εταίρους μας, επενδύει στην αγορά αυτή και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό.»
«Η πολυετής εμπειρία μας, ο σύγχρονος εξοπλισμός, η καινοτόμα τεχνολογία λογισμικού, η ποιότητα των υπηρεσιών και η πελατοκεντρική μας προσέγγισή αποτελούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε ένα τέτοιο ταχύτατα εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον» συνέχισε ο κύριος Μακρινός. «Ένα τέτοιο περιβάλλον είναι πρόκληση και ταυτόχρονα μεγάλη ευκαιρία.
Μία πρόκληση στην οποία η MAS μπορεί να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και αξιοπιστία οδηγώντας την εξαγωγή της ελληνικής τεχνογνωσίας ένα βήμα μπροστά.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης