Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Obrela Security Industries μοναδική ελληνική παρουσία στην έκθεση Gitex Global

Η Obrela Security Industries μοναδική ελληνική παρουσία στην έκθεση Gitex Global

Το θέμα της κυβερνοασφάλειας ήταν από τα κυριότερα της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας του 2021 η οποία έγινε στο Ντουμπάι

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο κλάδος της κυβερνοασφάλειας έχει εξελιχθεί από έναν πολύ μικρό και ουσιαστικά άγνωστο τομέα, σε έναν τομέα που κυριαρχεί στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το θέμα της κυβερνοασφάλειας ήταν από τα κυριότερα της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας του 2021 η οποία έγινε στο Ντουμπάι τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο λόγος για την Gitex Global, το σημαντικότερο γεγονός τεχνολογίας για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις παγκοσμίως.
Φέτος στη Gitex, τη σημασία του cybersecurity ανέδειξαν οι συζητήσεις τόσο από εταιρείες όσο και από εκπροσώπους των κυβερνήσεων που συμμετείχαν.
Εκτός από το Cybersecurity, το οποίο είχε την τιμητική του με ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο και εξειδικευμένες θεματικές στο πλαίσιο της εβδομάδας τεχνολογίας, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν και τα άλλα τεχνολογικά trends, όπως το 5G, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα Big Data και το Quantum Computing. Παρά τη συγκυρία της πανδημίας, η φετινή 41η Gitex κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 3,500 εκθέτες από 140 χώρες και φυσικά δεν έλειπαν από αυτή τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας όπως η Microsoft, Huawei, Avaya, Cisco, Ericsson, Dell κ.α. Περισσότερες από 3000 επιχειρήσεις παρουσιάσαν τα πιο καινοτόμα προϊόντα και τις τεχνολογικές τους δημιουργίες στη GITEX Global 2021, σε κλάδους όπως η ρομποτική, η υγεία αλλά και το FinTech. Η Obrela Security Industries ήταν η μόνη ελληνική εταιρεία που συμμετείχε σε αυτό το παγκόσμιο τεχνολογικό γεγονός.

Τα νέα trends στη βιομηχανία του Cybersecurity από την Obrela

Στο πλαίσιο της παρουσίας της, με ένα εντυπωσιακό περίπτερο αλλά και παρουσίαση στο κοινό της Gitex, η Obrela μέσω του COO & Co-founder της, Γιώργου Δάγλα, ανέλυσε γιατί η βιομηχανία του cybersecurity αποτυγχάνει να παρέχει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια με τον τρόπο είναι δομημένη σε πολλές εταιρείες.
Όπως τόνισε ο κ. Δάγλας, «Οι οργανισμοί με περισσότερους από 1000 υπαλλήλους πρέπει να διαχειρίζονται 70 προϊόντα τεχνολογίας από 35 διαφορετικούς προμηθευτές, τα οποία κάποιος πρέπει να συνδυάσει για να συνθέσει ένα σύστηµα ασφαλείας και σε αυτό να προσαρτήσει ανθρώπους και διαδικασίες.
Αυτό είναι ιδιαίτερα δαπανηρό για µικρές και µεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν προστασία και υποστήριξη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότερες εταιρείες λειτουργούν με πολύ μικρές ομάδες ασφαλείας, η διαχείριση ρίσκου και η έγκαιρη αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη εργασία.»
Ο κ. Δάγλας παρουσίασε στη Gitex την καινοτόμα λύση του Managed Detection and Response που παρέχει η Obrela στους πελάτες της, προκειμένου να μειώσει αποτελεσματικά στο ελάχιστο και σε πραγματικό χρόνο το ρίσκο από κυβερνοεπιθέσεις.
Το εύρος των κυβερνοαπειλών απαιτεί εξειδικευµένη γνώση, κατάλληλο ανθρώπινο δυναµικό, αλλά, προπαντός, αντίληψη της πολυπλοκότητας του αντικειμένου, κάτι που οι εταιρείες δεν µπορούν υποστηρίξουν µόνες τους. Σύμφωνα με τον κ. Δάγλα.
«Αυτό που παρατηρήσαμε και στη Gitex είναι ότι οι εταιρείες τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δεν έχουν την τεχνογνωσία αλλά κυρίως τους ανθρώπους να αναπτύξουν εσωτερικά ένα πλήρες σύστηµα προστασίας.
Πλέον η αγορά μεταφέρεται στη λογική των υπηρεσιών.
Οι επιχειρήσεις επιθυμούν να αποκτήσουν την ασφάλεια και την προστασία µε τη λογική ενός service level agreement, µέσω ενός subscription fee (συνδροµητικό µοντέλο), που γρήγορα θα οδηγήσει στη εξέλιξη της αγοράς και την ανάδειξη των λεγόµενων security service providers.
Οι εταιρείες στην πλειοψηφία τους ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για να προσθέσουν απλώς νέα προϊόντα στην αρχιτεκτονική ασφαλείας τους, ενώ πλέον έχουν την επιλογή να συνεργαστούν με πάροχους υπηρεσιών, όπως η Obrela, που προσφέρουν αναπτυγμένα και πάνω από όλα λειτουργικά συστήματα ασφαλείας».
Η Obrela Security Industries, επισημαίνουν πηγές της εταιρείας, δραστηριοποιείται στην ταχέως αναπτυσσόµενη αγορά του Managed Detection and Response Services (MDR), µε ετήσιους ρυθµούς ανάπτυξης άνω του 20%.
Η συγκεκριµένη αγορά των MDR Services αποτελεί το δυναµικότερο υποκλάδο της παγκόσµιας αγοράς των Cyber Security Services (συνολικό µέγεθος 64 δισ. δολάρια για το έτος 2020, σύµφωνα µε αμερικανικό κολοσσό έρευνας και συμβουλευτικής σε θέματα τεχνολογίας, τη Gartner), πράγμα που φάνηκε και από τους παρόχους υπηρεσιών cybersecurity που συμμετείχαν στη Gitex.
Το MDR είναι μια αποτελεσματική λύση ανίχνευσης και απόκρισης απειλών που μειώνει δραστικά το μέσο χρόνο εντοπισμού και αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων.
Η Obrela έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μία από τις 20 κατεξοχήν αναγνωρισμένες εταιρείες του κλάδου της και πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στον τελευταίο οδηγό αγοράς MDR της Gartner για το 2021.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τον κατεβάσουν χωρίς χρέωση από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας obrela.com .
Η Obrela παρέχει υπηρεσίες ψηφιακής προστασίας και διαχείρισης ρίσκου σε πραγµατικό χρόνο, µέσω ενός πολύ εξειδικευµένου κέντρου επιχειρήσεων και της πλατφόρµας Swordfish, που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά µέσα από χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης. Καθηµερινά το κέντρο επιχειρήσεων της Obrela διαχειρίζεται περισσότερα από 75 εκατοµµύρια κρίσιµα γεγονότα (critical events).
Οι υπηρεσίες της Obrela Security Industries καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών, αφού λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους σε επίπεδο πληροφοριακού περιβάλλοντος, διαδικασιών, δεδομένων καθώς και τομέα λειτουργίας και δραστηριοποίησής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης