Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης - Το αλαζονικό εξώδικο των σεσημασμένων της Reggeborgh

Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης - Το αλαζονικό εξώδικο των σεσημασμένων της Reggeborgh
Είναι μια ομάδα σεσημασμένων που νόμιζαν ότι η χώρα είναι «ξέφραγο αμπέλι» και τώρα καταλαβαίνουν ότι βρέθηκαν σε λάθος εποχή σε λάθος χώρα. Θα υποστούν τις συνέπειες.
Σχετικά Άρθρα

Η αποστολή εξώδικου ανεξέλεγκτης αλαζονείας προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ήταν η απάντηση της Reggeborgh στην απόφαση της Επιτροπής να ζητήσει απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που τεκμηριώνουν αυτό που πολλοί γνώριζαν και όλοι υποπτεύονταν:
Ο ολλανδός τζογαδόρος επιχειρεί και στην ελληνική αγορά ότι έκανε σε πολλές άλλες, να αποκτήσει τον έλεγχο εισηγμένης εταιρείας με μυστικές συνεργασίες και σκοτεινή ατζέντα.
«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» σχολίαζαν χθες σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες που έχουν αντιληφθεί πλέον τις πρακτικές της ολλανδικής εταιρίας που δεν δημοσιεύει ούτε ισολογισμό, προκειμένου να είναι ανεξέλεγκτη.
Πέραν όμως από αυτήν την συνηθισμένη πρακτική που ακολουθούν τζογαδόροι της χρηματιστηριακής αγοράς, έκανε εντύπωση η αλαζονική θέση της Reggeborgh, να επιπλήττει την εποπτική αρχή επειδή υποτίθεται στρέφεται κατά… της Ελλάκτωρ «τη στιγμή που ο όμιλος ανακάμπτει μετά την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την επάνοδό του σε κερδοφορία στο Γ’ τρίμηνο του 2021».
Καταρχήν, η Ελλάκτωρ, μπορεί να πέτυχε τυχαία, ανεπαίσθητη κερδοφορία κάποιο τρίμηνο αλλά στα αποτελέσματα του ενεαμήνου διαπιστώνεται διεύρυνση ζημιών σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2020 όταν η χώρα ήταν κλειστή με lockdown! Ακόμα και μετά την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. οι ζημιές αυξήθηκαν, ο τζίρος μειώθηκε, επιδεινώθηκε το περιθώριο κερδοφορίας.
Αυτή είναι η υποτιθέμενη «ανάκαμψη» του ομίλου που επικαλείται ο ολλανδός τζογαδόρος.
Δεν μας κάνει εντύπωση αυτό γιατί το bankingnews.gr είχε εντοπίσει έγκυρα ότι έχουμε να κάνουμε με πρακτικές «παπατζήδων» με «δεξιοτέχνες» που κρύβουν έντεχνα το τραπουλόχαρτο!
Τώρα διαπιστώνουμε ότι είναι και υπερβολικά αλαζόνες.
Ταυτίζονται με την εταιρεία Ελλάκτωρ, επειδή ελέγχουν την διοίκησή της με στελέχη ανάλογης ποιότητας.

Πρέπει να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει στραφεί εναντίον δύο μετόχων εισηγμένης εταιρείας που βαρύνονται με σοβαρή παράβαση. Αυτούς έχουν εντοπίσει με σοβαρά στοιχεία και ζητούν εξηγήσεις, την απολογία τους θα λέγαμε σε δικαστήριο ώστε να επιβληθούν κυρώσεις.
Η υπόθεση δεν έχει να κάνει με εταιρεία αλλά με μετόχους που επειδή δεν διαθέτουν το 100% της εταιρείας δεν έχουν δικαίωμα να την εμπλέκουν στα σχέδιά τους.
Ο μόνος λόγος που το κάνουν είναι επειδή νόμιζαν ότι εξασφάλισαν την ανοχή της πολιτείας, της αγοράς, των τραπεζών να είναι ανεξέλεγκτοι.
Επειδή φαίνεται ότι απολαμβάνουν το Βοναπαρτικό ύφος, θυμίζουμε κάτι που είχε πει ο Ναπολέων:
«Με το θράσος μπορεί να αναλάβει κανείς τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να κάνει τα πάντα.»
Ο Ολλανδός τζογαδόρος δεν είναι μόνος.
Έχει επιλέξει και την ανάλογη ομάδα για να υλοποιήσει τα σχέδιά του.
Από ολόκληρη την ελληνική και διεθνή αγορά μάνατζερ έχει επιλέξει ως διευθύνοντα σύμβουλο τον Ε. Μπουλούτα που τιμωρήθηκε από εποπτικές αρχές δύο χωρών για χειραγώγηση μετοχών.
Τοποθέτησε στην Ελλάκτωρ τον Α. Ξενόφο που πριν λίγες εβδομάδες είχε ευνοήσει ανταγωνιστική εταιρία στον μεγαλύτερo διαγωνισμό δημοσίου έργου.
Μάλλον τον έχουν ενημερώσει ότι οι ποινές στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν από την Επιτροπή οι παραβάσεις, δεν επιβάλλονται μόνον στις δύο «επενδυτικές» εταιρείες Reggeborgh και Atlas που ενέχονται αλλά και σε πρόσωπα που συνεργάστηκαν μαζί τους.
Και με την αλαζονικό περιεχόμενο του εξωδίκου που περιφρονεί κάθε έννοια νομιμότητας, επιβεβαιώνουν κάτι ακόμα που γνωρίζαμε.
Είναι μια ομάδα σεσημασμένων που νόμιζαν ότι η χώρα είναι «ξέφραγο αμπέλι» και τώρα καταλαβαίνουν ότι βρέθηκαν σε λάθος εποχή σε λάθος χώρα. Θα υποστούν τις συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης