Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κινδυνεύουν με σύλληψη στελέχη της Reggeborgh - Παρόμοιες μεθόδους ακολούθησαν και σε άλλες αγορές

Κινδυνεύουν με σύλληψη στελέχη της Reggeborgh - Παρόμοιες μεθόδους ακολούθησαν και σε άλλες αγορές
Φαίνεται ότι εκτός από την κατάρρευση του αφηγήματος ότι πρόκειται για σοβαρό μακροπρόθεσμο επενδυτή, ήρθε η μεγάλη έκπληξη, αφού διαπιστώνουν ότι βρίσκονται στη θέση του απολογούμενου για πρακτικές που εφάρμοσαν στην προσπάθειά τους να κυριεύσουν την Ελλάκτωρ κι όχι μόνον
Σχετικά Άρθρα

Σε φάση ανεξέλεγκτου… εκνευρισμού, φαίνεται να βρίσκονται οι εγχώριοι συνεργάτες της Reggeborgh οι οποίοι δυσκολεύονται να εξηγήσουν στο μεγάλο αφεντικό από την Ολλανδία, ότι και στη χώρα αυτή υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται.
Φαίνεται ότι εκτός από την κατάρρευση του αφηγήματος ότι πρόκειται για σοβαρό μακροπρόθεσμο επενδυτή, ήρθε η μεγάλη έκπληξη, αφού διαπιστώνουν ότι βρίσκονται στη θέση του απολογούμενου για πρακτικές που εφάρμοσαν στην προσπάθειά τους να κυριεύσουν την Ελλάκτωρ κι όχι μόνον.
Από την μελέτη της πρακτικής τους φαίνεται ότι παρόμοια μέθοδος που συνδυάζει την εκμετάλλευση εσωτερικής πληροφόρησης και «ειδικές σχέσεις» με μετόχους εταιρειών ή στελέχη, εφαρμόστηκε στην Ολλανδία κατά την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της World Online.

Ακόμα και η οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία μπήκε – βγήκε σε διάφορα χρηματιστήρια, σε βάρος πάντα των μικρομετόχων…
Πάντως έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι από τους αφανείς συνεργάτες που χρησιμοποιήθηκαν στην περίπτωση άλωσης της Ελλάκτωρ, συμμετείχαν και στην υπόθεση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Πρόκειται δηλαδή για την ίδια ομάδα που συντονίζεται προκειμένου να κάνει ρεσάλτο σε εταιρείες και να αποχωρήσει το ίδιο γρήγορα μόλις εκπληρωθούν οι στόχοι.
Αυτό έγινε σε διάφορες αγορές έως τώρα.
Η διαφορά με την «ελληνική περιπέτεια» είναι ότι στις άλλες χώρες δεν τόλμησε να απειλήσει επίσημα και δημοσίως, με εξώδικα, τα μέλη των εποπτικών αρχών.
Ειδικά στη Ολλανδία, απλώς πλήρωσε απαιτήσεις μικρομετόχων που είχαν καταθέσει αγωγές αποζημίωσης εναντίον του.

Τραπεζικοί παράγοντες που παρακολουθούν την υπόθεση και οι οποίοι στην αρχική φάση είχαν πειστεί για την αξιοπιστία του επενδυτή, εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για την εκτόξευση απειλών σε εποπτικές αρχές, λίγο πριν ενημερωθούν επίσημα για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν.
Από την άλλη πλευρά, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι τα αδικήματα που φαίνεται να έχουν διαπραχθεί με την εκτόξευση απειλών, είναι αυτόφωρα και αν απαγγελθούν οι σχετικές κατηγορίες, οι ενεχόμενοι κινδυνεύουν με άμεση σύλληψη, εφόσον βέβαια παραμένουν στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες των εταιρειών Greenhill και Kiloman των Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου, που ζήτησαν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα να προστατευθούν οι εποπτικοί θεσμοί και τα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγορά από τις απειλές του… εποπτευόμενου.
Πάντως δεν αποκλείεται ο Ολλανδός, να έπεσε θύμα υποσχέσεων που του έδωσαν έλληνες συνεργάτες του διαβεβαιώνοντας ότι δεν κινδυνεύουν με οποιαδήποτε αντίδραση καθώς με τις επαφές και διασυνδέσεις τους, εξασφάλισαν ασυλία.
Γιαυτό τώρα γίνονται κινήσεις που δείχνουν απώλεια ψυχραιμίας με συνέπεια να περιθωριοποιούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης