Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η υπόθεση Ελλάκτωρ εξελίσσεται σε σκάνδαλο – Έρευνες και από την κυπριακή Επιτροπή κεφαλαιαγοράς

Η υπόθεση Ελλάκτωρ εξελίσσεται σε σκάνδαλο – Έρευνες και από την κυπριακή Επιτροπή κεφαλαιαγοράς
H συμμορία που έδρασε προκειμένου να κρύψει μετοχές του ολλανδού στην Ελλάκτωρ έδρασε και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Σχετικά Άρθρα

Σε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα εξελίσσεται η υπόθεση της Ελλάκτωρ, η πλήρη διάσταση της οποίας δεν έχει ακόμα καταγραφεί.
Ωστόσο και ενώ στην ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένονται οι απολογίες των Reggeborgh και Atlas που κατηγορούνται ότι λειτούργησαν συντονισμένα για να αποκτήσουν τον έλεγχο της ελληνικής κατασκευαστικής εταιρείας, αναδεικνύεται πάλι η πλευρά της υπόθεσης που αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που χρησιμοποίησε μάλιστα αλλοδαπό ειδικό για να αποσείσει τις ευθύνες ότι συνδέεται με την Reggeborgh άρα και την Ελλάκτωρ, είχε εκτός από τον ολλανδό παίκτη, και την Astro Bank μέτοχο!
H συμμορία που έδρασε προκειμένου να κρύψει μετοχές του ολλανδού στην Ελλάκτωρ έδρασε και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Αποδεικνύεται ότι εκτός των άλλων εφαρμόζουν παρόμοια μέθοδο, χρησιμοποιώντας την ίδιο ομάδα σε όποια εταιρεία επιχειρούν να καταλάβουν.
Αλλά φαίνεται ότι δεν είναι μόνον ίδια η μέθοδος κατάληψης εταιρείας που προβλέπει παρένθετα πρόσωπα και κρυμμένες μετοχές.
Ακολουθούν παρόμοια μέθοδο κι όταν θέλουν να (δείξουν ότι) αποχωρούν.
Εμφανώς πωλούν, αφανώς και υπογείως δεσμεύονται από συμφωνίες με δυνατότητες επαναγοράς μετοχών κάτω από διάφορες προϋποθέσεις.
Φαίνεται ότι αυτά συνέβησαν και στην περίπτωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Την περίοδο που η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απαντούσε στη διαβούλευση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ότι δεν υφίσταται θέμα ανταγωνισμού εξαιτίας της «κοινής ιδιοκτησίας», ανάμεσα στους μετόχους της φιγουράρει η Astro Bank, με αχυράνθρωπο τον Ηλία Λιανό της Αρχιρόδον, ο οποίος μεγαλουργεί ως ο άνθρωπος του Holterman (Χόλντερμαν) σχεδόν σ’ όλες τις σκοτεινές υποθέσεις.
Ο ρόλος του όμως φαίνεται να αποκαλύπτεται μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Τυπικά πάντως εμφανίζεται ως μέτοχος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την περίοδο που ο αλλοδαπός ειδήμων που είχαν επιστρατεύσει επιχειρηματολογούσε ότι δεν υφίσταται θέμα παράβασης των κανόνων Ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης