Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Inform Λύκος: Η Austriacard ενώνει της δυνάμεις της με την Nitecrest

Inform Λύκος: Η Austriacard ενώνει της δυνάμεις της με την Nitecrest
Το αποτέλεσμα αυτής της συνένωσης δεν θα είναι απλά αθροιστικό, αλλά πολλαπλασιαστικό», δήλωσε ο Π. Σπυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της AUSTRIACARD HOLDINGS, από την Βιέννη

«Μετά την πρόσφατη επιτυχή συγχώνευση με την TAG SYSTEMS, η απόφαση της AUSTRIACARD να ενώσει τις δυνάμεις της με την NITECREST ήταν αυτονόητη, καθώς η τελευταία είναι κορυφαίος πάροχος καρτών και συναφών λύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης παροχής τραπεζικών καρτών, συναφών υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών για τις Ευρωπαϊκές Fintech/Challenger Banks, μέσω της TAG_NITECREST.
Το αποτέλεσμα αυτής της συνένωσης δεν θα είναι απλά αθροιστικό, αλλά πολλαπλασιαστικό», δήλωσε ο Π. Σπυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της AUSTRIACARD HOLDINGS, από την Βιέννη.
Ο Jon Neeraas, Διευθύνων Σύμβουλος της TAG SYSTEMS δήλωσε: «Είμασταν πάντα εντυπωσιασμένοι από την σφαιρική γκάμα παρεχόμενων υπηρεσιών της NITECREST.
Συνδυαστικά, συνεχίζουμε να έχουμε ηγετική θέση στον χώρο παροχής υπηρεσιών στους κλάδους Fintech/Challenger Banks και Retail και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταλήξαμε σε συμφωνία σε επίπεδο ομίλου της AUSTRIACARD HOLDINGS, με τους μετόχους και τη διοίκηση της NITECREST.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η συνένωση θα εμπλουτίσει την προϊοντική μας γκάμα και θα προσθέσει αξία για τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τους μετόχους μας».
Η AUSTRIACARD GmbH και η NITECREST υλοποίησαν ένα σχήμα συγχώνευσης/εξαγοράς, όπου η AUSTRIACARD απέκτησε το 100% των μετοχών της NITECREST.
Οι βασικοί μέτοχοι και η ηγετική ομάδα της NITECREST θα συμμετέχουν μετοχικά στη νέα ενοποιημένη δομή του Ομίλου και θα παραμείνουν στην Διοίκηση της Εταιρείας, διασφαλίζοντας έτσι την επιχειρησιακή συνέχεια για τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους υπαλλήλους της NITECREST, υπό την ομπρέλα της AUSTRIACARD.
H AUSTRIACARD HOLDINGS, είναι ένας Αυστριακός όμιλος υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής σε θέματα Hardware Embedded Security που έχει ιδρυθεί το 1897, έχει διεθνή παρουσία με τρεις Κλάδους, AUSTRIACARD/TAG, INFORM και NAUTILUS, στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας Πληρωμών και Εγγράφων Ταυτοποίησης, του Ψηφιακού Μετασχηματισμού στον κύκλο ζωής Εγγράφων και Επικοινωνιών, καθώς και του IoT αντιστοίχως.
Η AUSTRIACARD HOLDINGS έχει επτά εγκαταστάσεις παραγωγής και επτά κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, ένα στις ΗΠΑ και ένα στη Λατινική Αμερική, επιτρέποντάς της να εξυπηρετεί τους πελάτες της, όπου κι αν βρίσκονται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το 2020, σε pro-forma επίπεδο ενσωματώνοντας τις οικονομικές καταστάσεις των NITECREST & TAG_NITECREST, η AUSTRIACARD HOLDINGS πραγματοποίησε ενοποιημένο κύκλο εργασιών της τάξης των €200 εκατ. ευρώ και απασχολεί σήμερα περίπου 1.600 άτομα.
Ο Ronnie Hart, Πρόεδρος των NITECREST & TAG_NITECREST και Διευθύνων Σύμβουλος της NITECREST, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την AUSTRIACARD, καθώς αυτό θα μας επιτρέψει να επεκταθούμε περαιτέρω και να αξιοποιήσουμε την βιομηχανική ευρωστία και τις τεχνολογίες αιχμής της AUSTRIACARD για την ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας σε παγκόσμιο επίπεδο».
Ο Leeroy Pye, Διευθύνων Σύμβουλος της TAG_NITECREST, έκλεισε με μια χαρακτηριστική δήλωση: «Σε επίπεδο ομίλου πρόκειται να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού.
Η επικέντρωση στην εξυπηρέτηση των Fintech/Challenger Banks πελατών μας, θα οδηγήσει ολόκληρο τον όμιλο σε μια νέα εποχή, καθώς θα είμαστε σε θέση για πρώτη φορά να προσφέρουμε μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών μας νέες πρωτοποριακές λύσεις. Συνεργαζόμαστε ήδη με με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο, για να επιφέρουμε ανατροπές στον τρόπο έκδοσης τραπεζικών καρτών, με στόχο να έχουμε ηγετικό ρόλο στον μετασχηματισμό της επόμενης γενιάς τραπεζικών καρτών, συναφών υπηρεσιών και λύσεων πληρωμών».
Η NITECREST ιδρύθηκε το 1996, παράγει και προσωποποιεί κάρτες Gift & Loyalty και Telecom για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και την παγκόσμια αγορά.
Επιπλέον, η NITECREST κατέχει μερίδιο 50% στην TAGNITECREST, που ιδρύθηκε το 2016, η οποία διαχειρίζεται τις πωλήσεις και την προσωποποίηση καρτών πληρωμής για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Μεγάλη Βρετανία. Το 2020, οι NITECREST & TAGNITECREST κατέγραψαν ενοποιημένο κύκλο εργασιών της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούν σήμερα περίπου 160 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης