Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Viva Wallet αποκτά το 33,5% της πολωνικής N7 mobile - Εν αμφιβόλω (;) οι συνομιλίες με JP Morgan

Η Viva Wallet αποκτά το 33,5% της πολωνικής N7 mobile - Εν αμφιβόλω (;) οι συνομιλίες με JP Morgan
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Viva Wallet αναζητούσε τουλάχιστον 1,5 δισεκ. ευρώ

Η ευρωπαϊκή neobank Viva Wallet επένδυσε στη «N7 mobile», στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Τεχνολογικών Κόμβων – κάτι που θέτει εν αμφιβόλω τις συνομιλίες με την JP Morgan.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η Viva Wallet, μια ευρωπαϊκή νεοτράπεζα με παρουσία σε 23 χώρες, απέκτησε σήμερα το 33,5% της πολωνικής N7 mobile, μιας εξειδικευμένης εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού.
Η N7 mobile δραστηριοποιείται στην Πολωνία για περισσότερο από μια δεκαετία, έχοντας αναπτύξει εκατοντάδες έργα λογισμικού σε εγγενείς τεχνολογίες, backend και υβριδικές τεχνολογίες τόσο για Πολωνούς όσο και για πελάτες, όπως οι Microsoft, Orange, T-Mobile, Dolby κ.λπ.
Την ίδια στιγμή, η Viva Wallet στοχεύει στην προσέλκυση ταλέντων από τον χώρο της τεχνολογίας, προσφέροντας ευκαιρίες ανάπτυξης καθώς και ισχυρές δυνατότητες «ενδοεπιχειρηματικής» συνεργασίας.
Μάλιστα, τρέχει πρόγραμμα προσφοράς stock options που αφορά τους περίπου 200 υπαλλήλους της, οι οποίοι κατ’ αυτόν τον τρόπο μοιράζονται μέρος της εξαιρετικά αυξανόμενης αξίας της εταιρείας.
Σημειώνεται πως η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 80 εκατομμυρίων δολαρίων το β’ τρίμηνο του 2021 από διάφορους επενδυτές των κλάδων της τεχνολογίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Tencent και Breyer Capital – κάτι που αποτελεί προάγγελο για δ’ γύρο χρηματοδότησης.
Η Viva Wallet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή Neobank που διαθέτει εξολοκλήρου υποδομή στο Microsoft Azure cloud με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους.
Παρέχει δε υπηρεσίες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και πληρωμές σε 10 νομίσματα.
Η Viva Wallet είναι επίσημο μέλος της Visa και της MasterCard για υπηρεσίες acquiring και issuing.
Επίσης παρέχει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα, ενώ προσφέρει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.

Εν αμφιβόλω η έκβαση των συνομιλιών με την JP Morgan

Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως η ελληνική fintech Viva Wallet, σύμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας, συζητούσε με την JP Morgan για τυχόν εξαγορά της από τη δεύτερη.
Όπως είχε γίνει γνωστό, η Viva Wallet αναζητούσε τουλάχιστον 1,5 δισεκ. ευρώ, ωστόσο ο προαγγελλόμενος γύρος χρηματοδότησης και οι προαναφερόμενονες εξελίξεις μόνο σε deal δεν παραπέμπουν…
Για την JPMorgan, η συμφωνία θα έδινε συνέχεια σε ένα πλούσιο σερί εξαγορών fintech.
Η τράπεζα πιέζει σκληρά για εξαγορές, καθώς προσπαθεί αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό.
Μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 24 εξαγορές («στρατηγικές επενδύσεις») σε μια σειρά τομέων, πολλές από τους οποίες πέρασαν απαρατήρητες, καθώς ήταν πολύ μικρές ή εξειδικευμένες.
Η JP Morgan συμφώνησε τον Ιούνιο να αγοράσει τον διαχειριστή ψηφιακού πλούτου του Ηνωμένου Βασιλείου Nutmeg Saving & Investment για σχεδόν 700 εκατομμύρια λίρες (932 εκατομμύρια δολάρια) για να επεκτείνει τη διεθνή λιανική της επιχείρηση.
Ξόδεψε επίσης περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει μερίδιο 40% στη βραζιλιάνικη ψηφιακή τράπεζα C6.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης