Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άσχετοι και ερασιτέχνες διοικούν τον Ελλάκτωρ που ελέγχει την Αττική Οδό - Αποτέλεσμα πλήρης εξευτελισμός

Άσχετοι και ερασιτέχνες διοικούν τον Ελλάκτωρ που ελέγχει την Αττική Οδό - Αποτέλεσμα πλήρης εξευτελισμός
Μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση... και την κριτική που δέχθηκαν... ζήτησαν συγνώμη...
Σχετικά Άρθρα

Το μίγμα αλαζονείας και ανικανότητας της Διοίκησης Reggeborgh που διοικεί την Ελλάκτωρ αλλά και την θυγατρική της Αττική Οδό στην οποία κατέχει ποσοστό 65,75%, είχε ως αποτέλεσμα πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών και επιβατών στην Αττική.
Παρότι η μεγάλη κακοκαιρία, είχε προβλεφθεί με ακρίβεια από την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η ανίκανη διοίκηση της Αττικής Οδού, δεν είχε την ανάλογη προετοιμασία και τις κρίσιμες ώρες της μεγάλης ταλαιπωρίας του κοινού πανικόβλητη επιχείρησε να μετακινήσει εκχιονιστικά μηχανήματα από την… Εγνατία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Το χειρότερο όμως όλων είναι η θρασύτατη ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο γνωστός Θύμιος Μπουλούτας. Στην ανακοίνωση που θα μείνει ως μνημείο θράσους και αλαζονείας τα προβλήματα αποδίδονται στους… οδηγούς!
Σ
την απίστευτη ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:
«Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.» Κι αφού διαπιστώνεται το… αυτονόητο ότι «η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί» ανακοινώνουν ότι «έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Μετά την απαράδεκτη ανακοίνωση... και την κριτική που δέχθηκαν... ζήτησαν συγνώμη...

Συγνώμη για την ταλαιπωρία ζητά με νεότερη ανακοίνωση της, η Αττική Οδός.
Στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τις εικόνες χάους με τους εκατοντάδες οδηγούς εγκλωβισμένους στα οχήματα τους από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1/2022), η εταιρεία κάνει λόγο για πρωτοφανή γεγονότα.
Πιο αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο.
Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.
Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια»

Τι είχε αποκαλύψει το bankingnews;

Σημειώνεται ότι μόλις πριν από μερικές εβδομάδες το Bankingnews είχε αποκαλύψει ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας που είχε υποτίθεται αποχωρήσει από την Ελλάκτωρ πουλώντας τις μετοχές του στον ολλανδό, είχε τοποθετηθεί στην θυγατρική Αττική Οδός και απολαμβάνει την υψηλή αμοιβή που προβλέπεται.
Η αποκάλυψη είχε ως αποτέλεσμα την εσπευσμένη παραίτηση Μπόμπολα και η θέση κατελήφθη από τον πρόθυμο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελλάκτωρ Θύμιο Μπουλούτα που διαχειρίστηκε το μεγάλο φιάσκο. Η εταιρεία Αττική Οδός είναι απλά ο τρόπος εξασφάλισης υψηλών αμοιβών σε ημέτερους.
Γιαυτό έκαναν εκκαθαρίσεις και έδιωξαν όσους γνώριζαν το αντικείμενο.
«Δυστυχώς η Αττική οδός, η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοιχτό,» τονίζει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ενώ ανάλογες δηλώσεις έχει κάνει ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, δήμαρχοι και η πολιτική προστασία.
«Παρά τις συσκέψεις που έκανε η Πολιτική Προστασία με την εταιρεία και τις υποσχέσεις της ότι θα διασφαλίσουν και ότι θα έχουν πλήρη επάρκεια μέσων για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό», αναφέρουν οι αρμόδιοι ενώ σύμφωνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χ. Στυλιανίδη, «πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την εταιρεία που διαχειρίζεται τον δρόμο για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, αυτή θα είναι και η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό».
Επίσης όπως έγινε γνωστό έχει επέμβει και η Εισαγγελία και αναμένεται η ποινική δίωξη των διοικούντων την εταιρεία.
Η “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.” είναι η εταιρεία που ανέλαβε, με σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο, τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του αυτοκινητόδρομου.
Μέτοχοι της Εταιρείας Παραχώρησης είναι η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (που ανήκει στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.) και κατέχει ποσοστό 65,75%, και διοικεί πλήρως την εταιρεία.
Σήμερα πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αττικής Οδού είναι ο Θύμιος Μπουλούτας, ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Διευθύνων σύμβουλος της Αττικής Οδού είναι Γεώργιος Συριανός.
Μεταξύ των μελών της διοίκησης είναι μέλη του ΔΣ της Ελλάκτωρ όπως ο Κωνσταντίνος Τούμπουρος και ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και εκτελεστικό μέλος της Ακτωρ Α.Ε. και της Reds, εταιρειών μέλη του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης