Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα GPS των καραβιών από τη Διώρυγα του Σουέζ θα δείχνουν ΟΛΘ παρακάμπτοντας τον Πειραιά και την Cosco.

Τα GPS των καραβιών από τη Διώρυγα του Σουέζ θα δείχνουν ΟΛΘ παρακάμπτοντας τον Πειραιά και την Cosco.
Στόχος μας είναι, να είμαστε κάτι περισσότερο από ένα λιμάνι, να είμαστε ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.»
Σε «πόρτα» της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα εξελιχθεί ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης μετά τη συμφωνία συνεργασίας της ΟΛΘ Α.Ε. με την Οικονομική Ζώνη Διώρυγας του Σουέζ.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα γίνει η πύλη εισόδου της Ευρώπης για ευρεία γκάμα προϊόντων έχοντας στο επίκεντρο τα ευπαθή που για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό απαιτούν την τήρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος χωρίς καθυστερήσεις.
Η συμφωνία είναι προάγγελος εξελίξεων στην αγορά της ναυσιπλοΐας διότι οι καπεταναίοι των καραβιών που θέλουν να μεταφέρουν εμπορεύματα στην Ευρώπη θα «βγάλουν» από το GPS το λιμάνι του Πειραιά και θα βλέπουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η ιδέα του εκτελεστικού προέδρου της ΟΛΘ ΑΕ κ Αθανασίου Λιάγκου πήρε σάρκα και οστά με την υπογραφή της συμφωνίας παρουσία και του υπουργού Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη
Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε, κ. Αθανάσιος Λιάγκος, με την ευκαιρία της υπογραφή της συμφωνία με την SCZone δήλωσε ότι αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την προώθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας της ευρύτερης περιοχής δραστηριοποίησής μας σε μια νέα εποχή, παρέχοντας συνδεσιμότητα που διευκολύνει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, προωθώντας την οικονομική και κοινωνική προστιθέμενη αξία και σεβόμενοι την εντολή για ένα “πράσινο” μέλλον για τον πλανήτη μας και τις νεότερες γενιές.

Στόχος μας είναι, να είμαστε κάτι περισσότερο από ένα λιμάνι, να είμαστε ο κύριος πάροχος δικτύου συνδυασμένων μεταφορών πολλαπλών πυλών και λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.»
Από το λιμάνι Πορτ Σαΐντ και της Οικονομικής Ζώνης Διώρυγας του Σουέζ έδωσε το παρόν με τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος της SCZone, Μηχ. Yehia Zaki, και ο γενικός διευθυντή του Πορτ Σαΐντ, Πλοίαρχος Aly Assem M. Ibrahim,
Ο Πρόεδρος της SCZone, Μηχ. Yehia Zaki, τόνισε: «η συνεργασία αυτή υποκινείται από το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη σημαντικών εμπορευματικών ροών, καθώς και διασυνδέσεων εφοδιαστικής και λιμένων, όπως αυτές που εκπροσωπούνται από την SCZone και την ΟΛΘ Α.Ε. και θα έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη κίνηση για τους λιμένες της SCZone.
Με τέσσερις βιομηχανικές περιοχές και έξι λιμάνια, η SCZone βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ της Αφρικής, της Ευρώπης και της Ασίας και καταλαμβάνει 461 χλμ κατά μήκος των όχθεων της πρόσφατα διευρυμένης διώρυγας του Σουέζ, σε στρατηγική θέση στην κύρια εμπορική διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο».

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση του ΟΛΘ Α.Ε λένε ότι έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα και σε δεύτερο στάδιο θα δουλέψουν τεχνικές ομάδες για την υλοποίηση της συμφωνίας η οποία μελλοντικά θα αποδώσει καρπούς και για τις δύο πλευρές με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να κερδίσει μερίδια στην αγορά των κοντέινερ.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη σε μία διαδικτυακή τελετή παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Πρόεδρου της SCZone, Μηχ. Yehia Zaki, του Γενικού Διευθυντή του Πορτ Σαΐντ, Πλοιάρχου Aly Assem M. Ibrahim, του Εκτελεστικού Προέδρου Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Αθανάσιου Λιάγκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου – Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Franco Nicola Cupolo, του Γενικού Διευθυντή Επενδύσεων της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Artur Davidian, του Γενικού Εμπορικού Διευθυντή της ΟΛΘ Α.Ε., κ. Ιωάννη Φετάνη και άλλων στελεχών των δύο μερών.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης