Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Θα είναι η δεύτερη ελληνική στοιχηματική στο Νasdaq; - Με 75 εκατ. λειτουργικά κέρδη στις ΗΠΑ το 2021

Intralot: Θα είναι η δεύτερη ελληνική στοιχηματική στο Νasdaq; - Με 75 εκατ. λειτουργικά κέρδη στις ΗΠΑ το 2021

H συνδυαστική συμφωνία της Novibet (Ρ. Οντόνι), ύψους 1 δισ. με εισαγωγή στο Νasdaq

Σχετικά Άρθρα

Απαρχή εξελίξεων και αποφάσεων θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα της Intralot για το 2021 τις επόμενες ημέρες καθώς οι υψηλές αποτιμήσεις που προσφέρονται στις ΗΠΑ για τις στοιχηματικές εταιρείες, προσδίδουν – θεωρητικά - υψηλή αξία στην αμερικανική θυγατρική Intralot inc, παρά το χρέος των 242 εκατ. δολαρίων της πρόσφατης αναδιάρθρωσης.
Όπως θα δούμε, η διαδικτυακή Novibet ( κ. Ρ. Οντόνι), έχοντας πλέον το πλεονέκτημα ισχυρών συμμάχων στις ΗΠΑ, πρόκειται να αποκτήσει 7 άδειες στοιχηματισμού, και μέσω μιας συνδυαστικής συμφωνίας αποτιμήθηκε 1 δισ. δολάρια, εφόσον επιτευχθούν υψηλότερα έσοδα και εξασκηθούν δικαιώματα προαίρεσης επί μετοχών.

Οικονομικά αποτελέσματα 

Σε ό,τι αφορά την εισηγμένη εταιρεία Ιntralot, σύμφωνα με πληροφορίες, για το 2021, τα λειτουργικά κέρδη της αναμένονται να διαμορφωθούν κοντά 100-105 εκατ δολάρια, εκ των οποίων τα 75 εκατ. ευρώ, προήλθαν από την αμερικανική θυγατρική Intralot Inc.
Για το 2022, οι προβλέψεις των λειτουργικών κερδών εκτιμώνται σε 90-95 εκατ. δολάρια με την πιθανή προσθήκη 1-2 συμβολαίων, εκτός της οργανικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ( συγχωνεύσεις, εξαγορές ) η Intralot Inc θα μπορούσε να αποτιμηθεί μ ένα εύρος 8,5 - 12 φορές τα λειτουργικά κέρδη ενώ σύμφωνα με πρόσφατες συναλλαγές στις ΗΠΑ η αποτίμηση θα μπορούσε να φθάσει έως και 18 φορές, δηλαδή 1,3 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο στηρίχθηκε το μετοχικό ράλυ του περασμένου καλοκαιριού. Η Intralot inc διαθέτει, όμως, το ομόλογο ύψους 242 εκατ. ευρώ λήξεως 2025, έτσι η καθαρή επιχειρησιακή αξία κινείται στα 750 εκατ. ευρώ, με ένα μέσο πολλαπλασιαστή 10 φορές τα λειτουργικά κέρδη.

Η απόκτηση ποσοστού – Η αύξηση κεφαλαίου και οι επιλογές

Στις 3 Μαρτίου 2022 ο επιχειρηματίας κ. Σ. Κόκκαλης αύξησε το ποσοστό του στην Intralot σε 25,695% ενώ το προηγούμενο διάστημα επικράτησε έντονη φημολογία για πιθανή αύξηση κεφαλαίου στην μητρική με σκοπό την εξαγορά του 34% των μετοχών της Intralot inc που έλαβαν οι ομολογιούχοι ( funds ) κατά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του χρέους.
Τα funds τα οποία συμμετείχαν στην ανταλλαγή του χρέους έχουν κάθε λόγο να μεγιστοποιήσουν την αξία της Intralot Inc, είτε μέσω της δημιουργίας ενός ειδικού οχήματος ( Spac ) με την Intralot, είτε μέσω ενός εταιρικού σχήματος.
Η αναδιάρθρωση του χρέους την οποία συμφώνησαν θα αποτυπωθεί σε πολλαπλάσια αξία, μέσω της εισαγωγής της Intralot Inc στο χρηματιστήριο του Nasdaq.
Συνεπώς, θα είχαν κάθε συμφέρον να τοποθετήσουν και νέα κεφάλαια σ αυτή την περίπτωση.

Η υψηλή αποτίμηση της Νovibet και του επιχειρηματία κ. Ρ. Οντόνι

Ένα δείγμα των υψηλών αποτιμήσεων που μπορούν να λάβουν οι στοιχηματικές εταιρείες δίνει η εισαγωγή της Novibet στο Nasdaq μέσω συγχώνευσης με την Artemis.
H Νοvibet, του επιχειρηματία κ. Ρ. Οντόνι, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η τρίτη εταιρεία σε μερίδια αγοράς στην ελληνική διαδικτυακή αγορά και διαθέτει σήμερα παρουσία σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάλτα.
Για το 2022, η Novibet αναμένεται να εμφανίσει έσοδα 156 εκατ. δολαρίων και λειτουργικά κέρδη 20 εκατ. δολάρια.
Μαζί, όμως, με την συμφωνία εισαγωγής στο Nasdaq, η Νοvibet απέκτησε συμμάχους στις ΗΠΑ καθώς ήδη ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει μια άδεια εμπορικής δραστηριοποίησης στην πολιτεία της Πενσυλβάνια ενώ διαπραγματεύεται ακόμη έξι άδειες εμπορικής δραστηριοποίησης.
Με μια πολυσύνθετη συμφωνία, η Novibet αποτιμήθηκε συνολικά σε 1 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 725 εκατ. δολάρια της Novibet, τα 100 εκατ. δολάρια ( μέσω της επίτευξης στόχου εσόδων άνω των 171 εκατ. δολαρίων ), 205 εκατ. δολάρια μετρητά και 289 εκατ. δολάρια από την εξάσκηση warrants.
Υπολογίζεται ότι οι μέτοχοι της Novibet θα κατέχουν μεταξύ 55,49% και 72,46% της εταιρείας ανάλογα και με την επίτευξη στόχων και την εξάσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης επι μετοχών ( Warrants).

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης