Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Macquarie Group: Σχεδιάζει να επενδύσει το 1% των κεφαλαίων της ή 5 δισ με στόχο 5-6% απόδοση ετησίως ή 300 εκατ

Macquarie Group: Σχεδιάζει να επενδύσει το 1% των κεφαλαίων της ή 5 δισ με στόχο 5-6% απόδοση ετησίως ή 300 εκατ
Το βέβαιο είναι ότι οι αυστραλοί της Macquarie Group βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα και αποφάσισαν να επενδύσουν το 1% των κεφαλαίων τους που αναλογεί σε 5 δισεκ. για να βγάζουν 300 εκατ κέρδη τον χρόνο.…
Σχετικά Άρθρα

Ο επενδυτικός όμιλος Macquarie Group από την Αυστραλία με υπό διαχείριση κεφάλαια 550 δισεκ. δολάρια – αναλογούν περίπου όσο 2,7 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος - σχεδιάζει να επενδύσει… έως 5 με 5,5 δισεκ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.
Μάλιστα ο επενδυτικός όμιλος έχει θέσει ως στόχο απόδοση κεφαλαίου 5% με 6% ή ετήσια απόδοση όταν ολοκληρωθούν οι επενδύσεις 300 εκατ ευρώ με 330 εκατ ευρώ .

  • Προσέφερε τίμημα έκπληξη 2,116 δισεκ ευρώ ή 1,3 δισεκ. χωρίς τα 804 εκατ δάνεια για το 49% του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας.
  • Βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά μεγάλου πακέτου μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής επενδύοντας έως 1,5 δισεκ. ευρώ.
  • Θα συμμετάσχει με μεγάλες αξιώσεις στην διεκδίκηση της Αττικής Οδού όπου οι πιθανότητες να πλειοδοτήσει είναι πολύ μεγάλες. Το deal αυτό μπορεί να είναι ύψους από 2 έως 3 δισεκ. ευρώ.

Πηγή που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews επισήμανε το εξής «η Macquarie Group έχει θέσει στόχους επένδυσης στην Ελλάδα και απόδοσης»
Όταν ένα μεγάλο επενδυτικό fund όπως το Macquarie Group επενδύει τόσα σημαντικά κεφάλαια τα 5 δισεκ. αντιστοιχούν στο 1% των υπό διαχείριση κεφαλαίων… ποια είναι η απόδοση – στόχος;
«Τα hedge funds στηρίζονται στην μέθοδο Internal rate of return που είναι το εσωτερικό ποσοστό απόδοσης είναι μια μέθοδος υπολογισμού του ποσοστού απόδοσης μιας επένδυσης.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο στόχος είναι 10% ή 12% απόδοση επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου.
Ωστόσο η Macquarie Group θεωρεί ότι για τα πρώτα χρόνια η απόδοση των επενδύσεων στην Ελλάδα θα μπορούσαν να είναι 5% με 6% που συνεπάγεται εφόσον όλες οι επενδύσεις ολοκληρωθούν 300-330 εκατ ευρώ.

Το βέβαιο είναι ότι οι αυστραλοί της Macquarie Group βλέπουν μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα και αποφάσισαν να επενδύσουν το 1% των κεφαλαίων τους που αναλογεί σε 5 δισεκ. για να βγάζουν 300-330 εκατ κέρδη τον χρόνο.…καθαρά μετά φόρων και όχι EBITDA δηλαδή κέρδη προ φόρων, τόκων, προβλέψεων και αποσβέσεων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης