Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην δημοσιότητα οι επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν κατά των καταναλωτών - Πλαφόν στα ενοίκια των καταστημάτων

Στην δημοσιότητα οι επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν κατά των καταναλωτών - Πλαφόν στα ενοίκια των καταστημάτων
Η διάταξη του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη
Σχετικά Άρθρα

Στη δημοσιότητα θα δίνονται πλέον τα ονόματα των επιχειρήσεων που κερδοσκοπούν σε βάρος των καταναλωτών με τη διάταξη που πέρασε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης.
Να σημειωθεί ότι η διάταξη δεν έχει αναδρομική ισχύ με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις όπως και ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που πιάστηκαν μέχρι χθες στα «πράσα» γλίτωσαν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.
Με τη δημοσίευση της διάταξής στο ΦΕΚ η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή μαζί με την επιβολή του προστίμου θα κάνει γνωστό και την επιχείρηση που κερδοσκοπεί κατά των καταναλωτών.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, για την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΑΝ στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο "Εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη δραστηριοποίηση των πλοίων αναψυχής και των τουριστικών ημερόπλοιων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής και άλλες διατάξεις", ανέφερε ότι στο άρθρο 1 είναι η τροπολογία για την οποία είχαμε μιλήσει, όπου δίνουμε το δικαίωμα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή όταν επιβάλλει πρόστιμο σε μία επιχείρηση για αισχροκέρδεια, δηλαδή για παραβίαση του ανώτατου ορίου στο περιθώριο μικτού κέρδους που έχουμε θεσπίσει εν μέσω πανδημίας και εν μέσω πολέμου, να μπορεί να δημοσιοποιεί τα στοιχεία αυτής της επιχείρησης προς ενημέρωση των καταναλωτών, επισημαίνοντας, πάντα με τη ρητή επιφύλαξη ότι η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να στραφεί στα δικαστήρια και να ακυρώσει ενδεχομένως το πρόστιμο.
Το άρθρο 2 είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μία διεύρυνση των αγαθών που συμπεριλαμβάνονται στην τροπολογία για το πλαφόν, για το ανώτατο όριο στο περιθώριο κέρδους.

Πλαφόν στα ενοίκια των καταστημάτων

Το άρθρο 3 είναι η θέσπιση του ανώτατου ορίου του 3% σε επαγγελματικές μισθώσεις για όλο το 2022, για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Λέω τις μικρομεσαίες, επειδή εξαιρούμε ρητώς τις μεγάλες επιχειρήσεις, αυτές οι οποίες νοικιάζουν οι τράπεζες, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και λοιπά.
Και το άρθρο 4, είναι η χρονική μετάθεση κατά 1 έτος των εκλογών των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων, από το τέλος του ’22, στο τέλος του ’23 λόγω των εκτάκτων συνθηκών που εξακολουθούμε να έχουμε στην ελληνική αγορά, λόγω του Covid και λόγω του πολέμου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη το άρθρο 4 είναι προϊόν ομόφωνης απόφασης της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητηρίων Ελλάδας και όλων των προέδρων των Επιμελητηρίων. Δεν υπάρχει ένας που να έχει διαφωνήσει.
καταψηφίσει το άρθρο 4, να πει «δεν συμφωνούμε». Εγώ ως αρμόδιος Υπουργός εισηγούμαι στο κοινοβούλιο να υιοθετήσουμε το αίτημα το ομόφωνο των επιμελητηριακών θεσμών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης