Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΔΔΗΕ: Δίνει το πιο «φθηνό ρεύμα» της αγοράς και με … δόσεις στους ρευματοκλοπείς

ΔΕΔΔΗΕ: Δίνει το πιο «φθηνό ρεύμα» της αγοράς και με … δόσεις στους ρευματοκλοπείς
Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές χρεώνει το κόστος της Kwh προς 0,255 ευρώ όταν το σύνολο των προμηθευτών ενέργειας βγάζουν τιμολόγια ρεύματος άνω των 0,30 ευρώ ανά Kwh, καθιστώντας το τιμολόγιο του ΔΕΔΔΗΕ το φθηνότερο της αγοράς
Σχετικά Άρθρα

«Κλέφτες» ηλεκτρικής ενεργείας «προτρέπει» τους καταναλωτές να γίνουν η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ με το ναυπηγό Αναστάσιο Μάνο να βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας από τον Οκτώβριο του 2019 αλλά να νοιάζεται μόνο για τις ετήσιες αμοιβές τους αφού τις αύξησε κατά 50.000 ευρώ το χρόνο μονομερώς.
Ο διευθύνων σύμβουλος παρότι σε έξι μήνες λήγει η θητεία του και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2022 δεν έμαθε ακόμη την εταιρεία.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διεκδικήσει και νέα θητεία με σκοπό να …προσφέρει στην εταιρεία αλλά και η εταιρεία σε αυτόν και κυρίως να μάθει καλύτερα τα ηλεκτρικά «γρανάζια» του ΔΕΔΔΗΕ που βραχυκυκλώνουν με τις πρώτες Φθινοπωρινές βροχές ενώ στις χιονοπτώσεις πέφτει ο ρελές και μαζί του η ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών.

Ρευματοκλοπές με το χαμηλότερο τιμολόγιο της αγοράς

Ο Αναστάσιος Μάνος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ από τον Οκτώβριο του 2019 ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι προσφέρει το …χαμηλότερο τιμολόγιο της αγοράς σε σχέση με τους υπόλοιπους προμηθευτές ενέργειας.
Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ για τις ρευματοκλοπές χρεώνει το κόστος της Kwh προς 0,255 ευρώ όταν το σύνολο των προμηθευτών ενέργειας βγάζουν τιμολόγια ρεύματος άνω των 0,30 ευρώ ανά Kwh καθιστώντας το τιμολόγιο του ΔΕΔΔΗΕ το φθηνότερο της αγοράς.
Για τις κατηγορίες των καταναλωτών που εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος η αξία της Kwh διαμορφώνεται σε 0,120 ευρώ.
Οι καταναλωτές που αποδεδειγμένα πιαστούν για ρευματοκλοπή θα πληρώσουν λιγότερα χρήματα με βάση το τιμολόγιο του εταιρείας για τη χρέωση της Kwh.

Σε 12 δόσεις αποπληρωμής το προϊόν της ρευματοκλοπής

Η πολιτική εξόφλησης των ποσών για τις ρευματοκλοπές είναι εξίσου ανταγωνιστική σε σχέση με τους υπόλοιπους προμηθευτές ενέργειας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ απαιτεί σε μια δόση την εξόφληση του ποσού έως 600 ευρώ ενώ από 601 έως 1200 ευρώ η αποπληρωμή γίνεται σε δύο δόσεις.
Ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει χρόνο εξόφλησης σε 4 δόσεις όταν το ποσό φθάνει τις 2400 ευρώ και για οφειλή έως 4800 ευρώ οι δόσεις αυξάνονται σε 8. Για ποσά άνω των 4800 η αποπληρωμή γίνεται σε 12 δόσεις.
Τα εκατομμύρια των νοικοκυριών που καταναλώνουν ενέργεια με τις νόμιμες διαδικασίες είναι υποχρεωμένα να αποπληρώσουν εφάπαξ του λογαριασμούς ρεύματος ανεξάρτητα από το ύψος των λογαριασμών ενώ όσοι τόλμησαν να μπουν στο πειρασμό της ρευματοκλοπής έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση ενώ τα νόμιμα νοικοκυριά κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος όταν δεν αποπληρώσουν το σύνολο του λογαριασμού ρεύματος.
Τέλος να σημειωθεί ότι στην ετήσια έκθεση του 2020 η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ δεν δίνει πληροφορίες για τις ρευματοκλοπές και αναφέρει μόνο ότι γίνονται κάποιοι έλεγχοι και βασίζεται σε καταγγελίες καταναλωτών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης