Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Austriacard, μητρική της Ιnform Λύκος, ανακοινώνει το ACOS-ID n2.0, το νέο λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς για chip

Η Austriacard, μητρική της Ιnform Λύκος, ανακοινώνει το ACOS-ID n2.0, το νέο λειτουργικό σύστημα επόμενης γενιάς για chip
Το ACOS–ID v2.0 αναπτύχθηκε για διαβατήρια, δελτία ταυτότητας πολιτών, άδειες παραμονής, άδειες οδήγησης, καθώς και συστήματα ψηφιακών υπογραφών
Σχετικά Άρθρα

Η AUSTRIACARD είναι από τους ελάχιστους παρόχους Τεχνολογίας και Πληροφορικής που σχεδιάζουν λειτουργικά συστήματα για Chip που πληρούν τις υψηλότερες απαιτήσεις ασφάλειας με εφαρμογές στους τομείς των πληρωμών, της ταυτοποίησης προσώπων και της ασφαλούς επικοινωνίας στον τομέα του Internet Of Things.
Η δημιουργία του νέου λειτουργικού συστήματος αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στη μακρά πορεία δεκαετιών εφαρμοσμένης ερευνητικής δραστηριότητας και αποτυπώνει έμπρακτα την ικανότητα της εταιρείας να αναπτύσσει και να εφαρμόζει λύσεις τεχνολογίας που είναι στο επίκεντρο ενός ριζικά μεταβαλλόμενου τοπίου πληροφορικής.
Tο ACOS–ID v2.0 επωφελείται επίσης από την υφιστάμενη μακροχρόνια και επιτυχημένη εφαρμογή του λειτουργικού συστήματος «ACOS» της AUSTRIACARD, όπου το εν λόγω λειτουργικό σύστημα έχει διαχρονικά νευραλγικό ρόλο με περίπλοκες και εξαιρετικά ευαίσθητες επιχειρηματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των τομέων πληρωμών Mastercard / VISA καθώς και μιας σειράς επιτυχημένων έργων ταυτοποίησης πολιτών, όπως η ηλεκτρονική κάρτα υγείας (e-card) για το Aυστριακό σύστημα υγείας καθώς και άλλα πολυάριθμα διεθνή έργα που έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία.
Το ACOS–ID v2.0 αναπτύχθηκε για διαβατήρια, δελτία ταυτότητας πολιτών, άδειες παραμονής, άδειες οδήγησης, καθώς και συστήματα ψηφιακών υπογραφών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις eIDAS, με νέες τεχνολογίες αιχμής και αυξημένη πιστοποίηση ασφάλειας, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας σύμφωνα με τα κριτήρια για εφαρμογές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το ACOS–ID v2.0 θα είναι διαθέσιμο για εφαρμογή σε μονάδες chip μέσω αδειών λογισμικού, καθώς επίσης με την ενσωμάτωσή του σε ταυτότητες και διαβατήρια δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη λύση που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων αιχμής στην ασφάλεια της πληροφορίας.
Ο Bernd Eder, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της AUSTRIACARD στη Βιέννη, δηλώνει: «Με το ACOS-ID προσφέρουμε στους πελάτες και τους συνεργάτες μας ένα ισχυρό προϊόν που τους δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ψηφιακή λύση που ξεχωρίζει».

Σχετικά με την AUSTRIACARD

Η AUSTRIACARD είναι μέλος της AUSTRIACARD HOLDINGS, Αυστριακού Ομίλου υψηλής τεχνολογίας πληροφορικής σε θέματα Hardware Embedded Security, που απασχολεί 1.400 άτομα και έχει διεθνή παρουσία με τρία Divisions, AUSTRIACARD, INFORM και NAUTILUS, στους τομείς της Ψηφιακής Ασφάλειας (Digital Security), της Διαχείρισης Πληροφοριών (Information Management) καθώς και του IoT αντιστοίχως. Η INFORM (LYK.ATH) είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
O Όμιλος AUSTRIACARD HOLDINGS έχει ένα πολύ ισχυρό πανευρωπαϊκό επιχειρησιακό αποτύπωμα, από το Ηνωμένο Βασίλειο έως την Ελλάδα και την Τουρκία, με οκτώ παραγωγικές εγκαταστάσεις και επτά κέντρα προσωποποίησης στην Ευρώπη, καθώς και δύο επιπλέον κέντρα προσωποποίησης στη Νότια Αμερική και στις Η.Π.Α., που του επιτρέπουν να εξυπηρετεί τους πελάτες του, όπου και να βρίσκονται, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το 2021 σε pro-forma επίπεδο, ο Όμιλος πραγματοποίησε ενοποιημένο κύκλο εργασιών της τάξης των 200 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης