Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Sunlight: Άνω του 50% η αύξηση σε πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη το 2021 - Επενδύσεις σε ρομποτικά και αυτοματοποίηση

Sunlight: Άνω του 50%  η αύξηση σε πωλήσεις και λειτουργικά κέρδη το 2021 - Επενδύσεις σε ρομποτικά και αυτοματοποίηση
52% αύξηση σε προσαρμοσμένα EBITDA και 54% σε κύκλο εργασιών
Η Sunlight ανακοίνωσε ισχυρές οικονομικές επιδόσεις το 2021:
  •  €272 εκατ. Κύκλος Εργασιών (έναντι €177 εκατ. το 2020)
  • €32 εκατ. προσαρμοσμένα EBITDA (έναντι €21 εκατ. το 2020)
  • Νέοι σημαντικοί πελάτες από το χώρο των Κατασκευαστών Πρωτότυπου Εξοπλισμού (OEMs)
  • Διαφοροποιημένο επιχειρηματικό πλάνο για περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη
  • Συνέχεια υλοποίησης του πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της εταιρείας, ύψους €560 εκατ.
  • +35,1% αύξηση εργαζομένων (1.348 εργαζόμενοι το 2021 έναντι 998 το 2020)
  • Νέα, καινοτόμα προϊόντα – Sunlight ElectroLiFe και Sunlight KnoWi

Η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia, ανακοινώνει ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το 2021. Η εταιρεία συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη με αύξηση της τάξης του 54% στον Κύκλο Εργασιών και βελτίωση 52% στα προσαρμοσμένα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA), συγκριτικά με το 2020.
Σημειώνοντας σημαντικές οικονομικές επιδόσεις για ακόμη μία χρονιά, συνεχίζει να υλοποιεί το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό της πλάνο, συνολικού ύψους €560 εκατ.
Το πλάνο εστιάζει στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της Sunlight σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου και σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς επίσης στην εξασφάλιση και ενδυνάμωση της εφοδιαστικής αλυσίδας και του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας.

Για το σκοπό αυτό, η Sunlight Group επενδύει στις εγκαταστάσεις της σε Ελλάδα και εξωτερικό σε εξοπλισμό, αυτοματοποιημένη παραγωγή, ρομποτικά συστήματα, γραμμές συναρμολόγησης, Έρευνα & Ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και Συγχωνεύσεις & Εξαγορές.
Ο Κύκλος Εργασιών της Sunlight Group για το 2021 ανήλθε σε €272 εκατ. αντί €177 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, αύξηση κατά 54%.
Η αύξηση αποδίδεται στη δυναμική επανατοποθέτηση της Sunlight Group στην παγκόσμια αγορά, σε συνδυασμό με τις αυξητικές τάσεις στην παραγωγή, καθώς η βιομηχανία μπαταριών έλξης και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας ανακάμπτει σταδιακά από τις συνέπειες της πανδημίας.
Η εταιρεία ήταν καλά προετοιμασμένη να καλύψει τη ζήτηση, χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις των παραγωγικών της μονάδων στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, τη Βερόνα της Ιταλίας και το Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας (ΗΠΑ).
Συγκεκριμένα, το 2021 η συνολική παραγωγή της Sunlight ξεπέρασε τα 3,25 εκατ. στοιχεία έλξης και τα 150.000 στοιχεία αποθήκευσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ στο 4ο τρίμηνο του έτους ο ρυθμός παραγωγής αυξήθηκε ακόμη περισσότερο. Χάρη στην προσθήκη εγκαταστάσεων και εξοπλισμού έφτασε τα 3,6 εκατ. στοιχεία έλξης σε ετησιοποιημένη βάση.
Συγκριτικά, το Μάιο του 2018 που ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη, η ετήσια παραγωγή στοιχείων δεν ξεπερνούσε τα 1,8 εκατ. στοιχεία. Σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια και εν μέσω πανδημίας, η ισχυρή βούληση των μετόχων και της διοικητικής ομάδας και ο επαναπροσδιορισμός του επιχειρηματικού πλάνου της Sunlight Group είχαν ως αποτέλεσμα το διπλασιασμό της παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης