Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχεται το BioChemDay για την βιοτεχνολογία - Η πρωτοβουλία των Chemicon του ΕΜΠ

tags :
Έρχεται το BioChemDay για την βιοτεχνολογία - Η πρωτοβουλία των Chemicon του ΕΜΠ
Ο Χώρος Διασύνδεσης είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τραπέζια από τις συμμετέχουσες εταιρείες.
O πρώτος μη κερδοσκοπικός σύλλογος νέων Χημικών Μηχανικών που δραστηριοποιείται στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει στις στις 20 Μαΐου 2022 την ημερίδα «BioChem Day» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος IFG.
Το Chemecon έχει στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά στη σύνδεση των φοιτητών με το αντικείμενο των σπουδών τους.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσω οργανωμένων και πολυδιάστατων δράσεων με κύριο άξονα την άμεση και σφαιρική πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας του Χημικού Μηχανικού σήμερα.
Το BioChem Day αποτελεί το τέταρτο κατά σειρά Chem Day και το τρίτο δια ζώσης το Chemecon.
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην ενημέρωση και τη διασύνδεση μεταξύ εταιρειών και ακαδημαϊκού χώρου.
Θεματικός άξονας της ημερίδας είναι η βιοτεχνολογία, εστιάζοντας στα βιοτεχνολογικά προϊόντα και την αξιοποίηση της βιοτεχνολογίας σε βιομηχανικές διεργασίες.

Σύνδεση με την παραγωγή

Μία ημερίδα σχεδιασμένη από φοιτητές της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που απευθύνεται σε φοιτητές, απόφοιτους, ερευνητές, μέλη της ευρύτερης ακαδημαϊκής κοινότητας και όλους όσους ενδιαφέρονται για τις βιοτεχνολογικές δραστηριότητες των εγχώριων βιομηχανιών και εταιρειών.
Μέσα από ομιλίες εταιρειών και ερευνητών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τομέα της βιοτεχνολογίας με επίκεντρο τα νέα βιοτεχνολογικά προϊόντα και τις βιοτεχνολογικές εφαρμογές που αυτές ακολουθούν.
Ο Χώρος Διασύνδεσης είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τραπέζια από τις συμμετέχουσες εταιρείες.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους της εκάστοτε εταιρείας, ώστε να γνωρίσουν τη δράση της, να μάθουν τις προοπτικές του κλάδου, αλλά και να πληροφορηθούν για τα απαραίτητα προσόντα πουπρέπει να διαθέτουν για να απασχοληθούν μελλοντικά στον τομέα της βιοτεχνολογίας.
Στη Γωνιά Έρευνας θα παρουσιαστεί το ερευνητικό έργο διδακτόρων, ερευνητών και φοιτητικών ομάδων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν νασυζητήσουν με τους ερευνητές και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στονακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα.
Υποστηρικτές της Ημερίδας μας θα είναι οι εταιρείες DEMO, Elpen, Nestlé, ProtATonce.
Μέχρι στιγμής έχουν διοργανωθεί τρία Chem Days: το «PetroChem Day» το 2018, που αφορούσε την ενασχόληση του Χημικού Μηχανικού στο βιομηχανικό τομέα του πετρελαίου και των παραγώγων του, το «FoodChem Day» το 2019 που κάλυψε πολυδιάστατα την βιομηχανία των τροφίμων από τις πρώτες ύλες, έως και την τελική κατανάλωση και τέλος, το «EcoChem Day» το 2021, το οποίο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Hopin με κεντρικό θέμα το περιβάλλον και ειδικότερα τις πράσινες διεργασίες και την κυκλική οικονομία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση συμμετοχής και να λάβουν πληροφορίες μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://www.eventbrite.com/e/biochem-day-tickets-331114300787
Επίσης μπορούν να λάβουν πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων Chemecon@Facebook | Chemecon@Ιnstagram | Chemecon@LinkedIn | Chemecon@Twitter

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης