Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Στόχος να γίνει μέσα Ιουνίου η ΑΜΚ - Σε συζητήσεις με δύο πολιτείες για άδεια στοιχήματος

Intralot: Στόχος να γίνει μέσα Ιουνίου η ΑΜΚ - Σε συζητήσεις με δύο πολιτείες για άδεια στοιχήματος
Η διοίκηση έχει πει πως μετά την αύξηση κεφαλαίου θα γίνει αίτημα εξόδου από την επιτήρηση καθώς τα ίδια κεφάλαια θα είναι θετικά
Σχετικά Άρθρα

Εντός του Ιουνίου θέλει η Intralot να λάβει χώρα η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους περί τα 130 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2021.
Οι αναλυτές δεν είχαν και πολλές ερωτήσεις να θέσουν, όπως φάνηκε, στη διοίκηση και η τηλεδιάσκεψη εξελίχθηκε σε ενημέρωση εξπρές με τις περισσότερες ερωτήσεις να έχουν να κάνουν με την αύξηση κεφαλαίου και την επαναγορά του ποσοστού της αμερικανικής θυγατρικής.
Αρχικά η διοίκηση ανέφερε πως είναι σε επαφή με την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης προχωράει τις διαδικασίες ώστε να γίνει γρήγορα η αύξηση.
Επίσης ανέφερε πως με την Standard General δεν έχει κάποια άλλη συμφωνία εκτός από όσα έχει ήδη ανακοινώσει, όπως ότι θα λάβει έως 33,3% των μετοχών της αύξησης στα 0,58 ευρώ ανά μετοχή και δεν έχει κάποια συμφωνία όπως για θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο ή για λόγο σε σημαντικές αποφάσεις.

Απέφυγε τις διευκρινίσεις

Για το αν θα μείνουν λεφτά στο ταμείο μετά την αύξηση κεφαλαίου, η διοίκηση απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, σημειώνοντας πως έχει ανακοινωθεί μόνο ότι θα γίνει αύξηση έως το τριπλάσιο του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά όχι ακριβές ύψος.
Έτσι δεν αναφέρθηκε και στο πόσο θα κοστίσει η εξαγορά του ποσοστού της θυγατρικής.
Για τις προοπτικές στις ΗΠΑ τόνισε, πως ολοένα και περισσότερες πολιτείες δίνουν άδειες για στοιχηματισμό και βλέπει μεγάλες προοπτικές, ενώ αυτήν την περίοδο είναι σε συζητήσεις με δύο πολιτείες.
Επανέλαβε επίσης την πρόθεση αναχρηματοδότησης ομολόγων απαντώντας σε σχετική ερώτηση χωρίς ωστόσο, να υπάρχει κάποια εξέλιξη επί του θέματος.
Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει πει πως μετά την αύξηση κεφαλαίου θα γίνει αίτημα εξόδου από την επιτήρηση καθώς τα ίδια κεφάλαια θα είναι θετικά.
Στο τέλος του πρώτου τριμήνου τα ίδια κεφάλαια των μετόχων ήταν αρνητικά κατά 122,1 εκατ. ευρώ.
Η ζημία στο πρώτο τρίμηνο ήταν στα 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς τα EBITDA ήταν στις 4,5 φορές στα ίδια επίπεδα με αυτά του τέλους του 2021.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης