Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΔΔΗΕ: Εγκατάσταση του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος με πολιτικό μέσο και … όχι μόνο - Πρακτικές Mαυρογιαλούρου

ΔΕΔΔΗΕ: Εγκατάσταση του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος με πολιτικό μέσο και … όχι μόνο - Πρακτικές Mαυρογιαλούρου
Το BN έγινε αποδέκτης παραπόνων αναγνωστών που αναζητούσαν να μάθουν ποιος είναι ο χρόνος εγκατάστασης ενός ρολογιού ρεύματος

Με πρακτικές που θυμίζουν τη δεκαετία του 1970 και του 1980 λειτουργεί ο ΔΕΔΔΗΕ ενώ η διοίκηση της εταιρείας νοιάζεται περισσότερο για τα μπόνους που θα λαμβάνει και λιγότερο σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η εξυπηρέτηση των καταναλωτών που θέλουν να ηλεκτροδοτήσουν το σπίτι τους.
Το BN έγινε αποδέκτης παραπόνων αναγνωστών που αναζητούσαν να μάθουν ποιος είναι ο χρόνος εγκατάστασης ενός ρολογιού ρεύματος σε ένα νεόδμητο διαμέρισμα και ειδικότερα όταν η πολυκατοικία έχει ηλεκτροδοτηθεί όπως και ορισμένα διαμερίσματα της νέας πολυκατοικίας.

Σε εποχές ρουσφετιού

Η καταγγελία ανέδειξε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ διολισθαίνει σε άλλες εποχές που το πολιτικό μέσον και η διαμεσολάβηση από πολιτικό παράγοντα ήταν το άλφα και το ωμέγα της εξυπηρέτησης για πολλές δεκαετίες.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ Αναστάσιος Μάνος με ένα πλούσιο βιογραφικό σπουδών και εργασίας μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του βιάστηκε να αναμορφώσει τα δικά του μπόνους ενώ έβαλε σε δεύτερο ρόλο τις επιδόσεις της εταιρείας που διοικεί.
Στην πυραμίδα της εταιρείας τοποθετήθηκε ο οικονομολόγος κ Μιχάλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος να σημειωθεί έχει αναλάβει να τρέξει το πρόγραμμα μείωσης έκδοσης των συντάξεων του ΕΦΚΑ και με βάση δημοσιεύματα είναι στενός συνεργάτης του υπουργού Απασχόλησης Κωστή Χατζηδάκη.
Οι επιχειρήσεις που ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο είναι γνωστό ότι τα διοικητικά συμβούλια διορίζονται από την κυβέρνηση διότι είναι ο μόνος τρόπος για τον πλήρη έλεγχό της, διότι αποφέρει οφέλη στον ενεργό πολιτικό κόσμο.

Με πολιτικό μέσον η τοποθέτηση ενός ρολογιού της ΔΕΗ

Η τοποθέτηση ενός ρολογιού της ΔΕΗ όπως έχει επικρατήσει να λέγεται δεν εκπληρώνεται ομαλά με την αρχική αίτηση διότι θα απαιτηθεί αρκετή βοήθεια μέχρι να φθάσει το πολυπόθητο ρολόι που θα φέρει την ηλεκτροδότηση τους διαμερίσματος.
Ο ενδιαφερόμενος με την αίτηση ανά χείρας περιφέρεται από γραφείο σε γραφείο και με δεκάδες τηλεφωνήματα στο τηλεφωνικό κέντρο προσπαθεί να πληροφορηθεί το χρόνο άφιξης του τεχνικού συνεργείου ενώ πληροφορείται ότι για την ολοκλήρωση της σύνδεσης θα απαιτηθεί πολιτικό μέσον. Ένας κυβερνητικός βουλευτής που έχει τις άκρες να βοηθήσει τον πολίτη και αυριανό ψηφοφόρο είναι η καλύτερη επιλογή συστήνουν ανώνυμες πηγές.
Οι πιο τολμηροί και με οικονομική επιφάνεια δίνουν σαφές μήνυμα ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για την επίσπευση της εγκατάστασης του ρολογιού.
Όπως λένε οι ίδιοι υπάρχει ανταπόκριση και το πρόβλημα λύνεται άμεσα.

Ποια είναι η νόμιμη διαδικασία

Η περίπτωση που μας απασχόλησε είχε αποκλείσει την πρόσθετη «μαύρη» αμοιβή όπως και τον πολιτικό διαμεσολαβητή για να πάρει αυτό που δικαιούται.
Αξίζει να αναφερθεί ότι με την υποβολή της αίτησης δεν αναφέρεται ο χρόνος εκτέλεσης του έργου.
Η περίπτωση του γίνεται ακόμη πιο δύσκολη διότι πριν έναν χρόνο έκανε επέμβαση ανοικτής καρδιάς και φοβάται ότι μία επιβάρυνση σε επίπεδο άγχους να δυσκολέψει την υγεία του. Αφού εξάντλησε το χρόνο αναμονής σύμφωνα με τη δική του κρίση όταν η νεόδμητη πολυκατοικία στην Καισαριανή έχει ρεύμα και δεν μπορεί να κατανοήσει τη δυσκολία την τοποθέτησης του ρολογιού για να έρθει το πολυπόθητο φώς στο σπίτι του. Η αίτηση είχε γίνει στις 22 Μαΐου και ο αριθμός αίτησης είναι Α/Α 1122721 και υποβλήθηκε ηλεκτρονικά .

Η ΡΑΕ ορίζει ως χρόνο υλοποίησης από τις 4 έως 60 ημέρες.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ως θεματοφύλακας του τομέας ενέργειας για την προστασία των καταναλωτών ορίζει ότι η τοποθέτηση ρολογιού και η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου μπορεί να γίνει από 4 έως 60 ημέρες όταν απαιτούνται επιπλέον εργασίες.
Επιπλέον η ΡΑΕ προβλέπει καμπάνα για την καθυστέρηση σύνδεσης έως 80 ευρώ ως ανώτατο όριο.
Οι διορισμένοι πρόεδροι από την κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τους πολιτικό παιχνίδι και παίζουν την «μπάλα» με βάση τους κανόνες που έχει ορίσει αυτός που τους διόρισε. Η ΡΑΕ δεν θέλει να ανεβάσει τον πήχη της απόδοσης του ΔΕΔΔΗΕ στη συγκεκριμένη περίπτωση διότι ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ όπως και ο διευθύνων σύμβουλος θα διαμαρτυρηθεί στο ίδιο πολιτικό «αφεντικό» που τους διόρισε και τους δύο . Έτσι ο νέος πελάτης του ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να υποκύψει στους κανόνες που επιβάλει το κυβερνητικό σύστημα ενώ γίνεται σαφές ότι δεν μπορεί να διοριστεί σε αντίστοιχες θέσεις πρόσωπα που δεν έχουν ασπαστεί τους πολιτικούς κανόνες και τους όρους του παιχνιδιού. Οι πελάτες του ΔΕΔΔΗΕ θα περιμένουν υπομονετικά μέχρι να εμφανιστεί το τεχνικό προσωπικό για να κάνει την σύνδεση στον χρόνο που θα επιλέξει ο ΔΕΔΔΗΕ αγνοώντας τις ανάγκες των ανθρώπων που ζήτησαν σε ένα φορέα με αποκλειστικό δικαίωμα της εγκατάσταση του ρολογιού.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης